bloglovin

Gott nytt år!

 
Vi på kaninmagazinet vill önska alla våra läsare ett gott nytt år!
Vi har nu funnits i 1 år och detta hade inte varit möjligt utan er! Vi hoppas att ni är nöjda med vår hemsida och material, inför nästa år ska vi utöka vårat sortiment samt komma med en ny design. Era åsikter och synpunkter är guld värda.
 
Idag kommer det att skjutas fyrverkerier och det är inte uppskattat av några djur. För att göra det bästa av situationen kommer några tips för er med både ute och innekaniner.
  •  Täck för burar med en filt eller liknande för att dem inte ska se alla fyrverkerier. Det skyddar lite mot ljudet och hindrar raketer från att åka in till kaninen.
  • Ha mycket halm i buren, det isolerar.
  • Se till att kaninen är sysselsatt under kvällen, just för att hålla fokuseringen på någonting annat.
    Göm godsaker/mat i buren, det tränar samtidigt kaninens sinnen.
  • Se till att kaninen har gömställen i buren, ett hus eller någonting annat att gömma sig i.
  • Har man möjlighet kan man även flytta in kaninen till sitt garage/källare och täcka för fönstrena.
  • Är kaninen i ett stall eller liknande kan man sätta på radio/lugnande musik på svag volym
 
Självklart reagerar inte alla kaniner starkt på fyrverkerier, men det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra, om det är erat första nyår tillsammans.
 
Ha en fortsatt trevlig fortsättning!

Önskar

Emma, Malin, Nathalie, Anita, Sandra

Recension: Dubbelsidig flaskborste

 
 
Finns att köpa på mitthusdjur.se
 
Från tyska företaget Karlie.
 
Längd: 23 cm
Plastskaftets bredd: 1.9 cm
Stommen i lilla borsten: 0.5 cm
 
Beskrivning på förpackningens baksida:
"Practical double brush for feed bowls and water dispensers. This narrow brush is ideal to get quickly into corners and crannies for thorogh cleaning. The wide brush cleans large surfaces quickly."
 
 
 
 
 
Kaninmagazinet testar:
 
Anita:
 
Vilken smart idé! En flaskborste kombinerat med en miniflaskborste i ena änden specialdesignad för vattenflaskans metallnippel. Flaskborste använder jag i vanliga fall också men till nippeln tar jag alltid bomullstops, vilket känns lite dumt eftersom det blir onödiga sopor. Förväntningarna var mycket höga inför första användningen men så uppenbarade sig ett litet litet problem..
 
Detta beror inte på borsten i sig, den är mycket gediget konstruerad - känns som bra kvalitet. Men tyvärr så går den inte ner i de standardvattenflaskor jag har (320 ml från Classic Pet Products)! Och då faller ju allt på det. Plastskaftet är just på millimetern för brett för att gå ner genom halsen på flaskans hals och den tvinnade metallstommen i miniborsten är just på gränsen för stor för att gå in genom dryckes-änden av nippeln. Enda stället det går att komma åt ordentligt är insidan av korken och det är ju alltid något!
 
Själva borsten är som sagt riktigt smart och i nätt format. Det platt skaftet är trevligt att hålla i och gillas mycket + hålet som gör att den går att hänga upp på en krok för att torka.
 
Slutsats: Bra flaskborste men mät dina vattenflaskor innan du köp!
 
 
(Kan tillägga att jag sedan provade på mina resevattenflaskor som trots sitt lilla format har större öppningar och det funkade hur bra som helst!)
 
 
 
 
 

En julklapp!

Miniserie om kaninen Tord börjar 2013!