bloglovin

Att Sälja Kaninen

 

Innan man köper en kanin är det viktigt att tänka och planera framtiden, kommer jag ha tid med en kanin? Har jag plats? Har jag råd? Kommer jag fortfarande ha intresse för en kanin om 5 år?
Om det skulle visa sig att någon i familjen är allergisk, man ska flytta eller något annat skäl till att man inte kan behålla kaninen så finns det en del saker man ska tänka på när man ska leta efter ett nytt hem till kaninen.


Det är viktigt att du skriver en bra presentation av din kanin där du beskriver temperamentet, färg, ras, ålder och om du vet föräldrarna/vart du köpt kaninen. Att ha en bild med är alltid ett plus så de intresserade får en mer klar bild av hur din kanin ser ut. Det är även bra att skriva varför du ska sälja din kanin. Du måste även skriva om din kanin är sjuk, har några problem med klor eller liknande, om den är rumsren, ute eller innekanin. Allt som är bra och viktigt att veta helt enkelt.

Det är viktigt att kaninen kommer till rätt hem, träffa gärna personen innan du säljer så att du känner om det är en pålitlig person. Ställ gärna många frågor till köparen. Kom ihåg att du som ägare har alltid rätt att neka köpare om du känner dig osäker.

 

Att annonsera via internet ger bäst resultat, det är lätt att få kontakt och lättare att bifoga bilder.
Bra annonserings sidor:
- Blocket.se
- Annonsdirekt.se
- Abc-annons.se
- Kanin.ifokus.se
- Omplacering.ifokus.se
- Kanin och tillbehör (köp och sälj) på facebook.
Länk: http://www.facebook.com/groups/192299797477936/

Du kan även sätta upp lappar i olika butiker, ex. djuraffärer eller matbutiker. Be vänner och familj höra med sina bekanta om de är intresserad av en kanin.

När du har hittat ägare och din kanin ska flytta så kommer det vara väldigt påfrestande för din kanin. Det kommer bli stressigt och obehagligt. Kaninen kommer att träffa nya personer, ny miljö, nya ljud och dofter, det kan göra att kaninen beter sig lite annorlunda. Informera den nya ägaren om detta och be han/hon att låta kaninen få vara själv det första dygnet i buren så den får vänja sig och utforska i sin takt, låt kaninen vara själv så mycket som möjligt då. Kaninen vänjer sig sakta och allt eftersom får den tillbaka sitt vanliga beteende.

Behåll gärna kontakten med den nya ägaren, för att se hur din kanin har det och hur den trivs. Kanske får du se bilder när det gått en tid. Det är väldigt kul att se hur sin gamla kanin har det och får veta att den har det bra/bättre hos den nya ägaren.


Text och Foto: Nathalie Månsén

Trackback