bloglovin

Sele och Koppel

 

Det finns tre stycken olika selar som är godkända för kaniner. Det är bäst om koppelringer på kaninens sele sitter längst bak, det finns även selar där ringen sitter i mitten. Alla selar har både för och nackdelar.

 

Bogsele och koppel

 

Bogsele och koppel från Selshoppen
 

Detta är en bra sele om man har en kanin som drar väldigt mycket. Det är en rem som sitter runt bröstet vilket gör att det inte drar lika mycket runt halsen som en H-sele gör. Det går även remmar på ryggen och runt magen. Kan vara lite knepig att få på om man har en bråkig kanin.
Denna selen är inte 100 % rymningssäker, har du en liten kanin är det lätt att den kan få ur en tass.
Bogsele finns inte att köpa på zoobutiker utan finns hos privatföretag.

Koppel brukar finnas hos den återförsäljaren man köper selar hos. Det finns i olika längder. Vilken längd man ska välja beror på kaninen. Har man en skygg kanin ska man välja ett lite längre koppel, kaninen känner sig tryggare att ha dig på lite längre avstånd. Hoppar du med din kanin är det också bra att ha ett längre koppel, minst 2-5 m.
Koppel i zoobutiker brukar inte ha så långa koppel, för att få den längden du vill ha rekommenderas ett privatföretag.

H-sele

 

H-sele från Arken Zoo
 

Denna selen är rymningssäker och väldigt enkel att sätta på kaninen. Den finns både med knäppning och med spänne. Nackdelen är att denna selen drar väldigt mycket på halsen när kaninen drar hårt.
H-selen finns i de flesta zoobutiker och privatföretag.

Bröstsele


 

Bröstsele från Selshoppen
Foto: Vilma Lönn
 

Selen är väldigt lik H-selen, skillnaden är att det är en likadan rem på ryggen under magen. Väldigt bra sele för kaniner som drar.
Denna selen är lite ovanligare och svårare att hitta, privatföretag brukar ha dessa. Storlekarna kan även vara lite knepiga så mät din kanin och få selen måttbeställd, det brukar vara det bästa.


Här hittar du selar:

http://www.teddytassen.se/webbshop/
http://webshop.gnagarboden.se/
http://denimselar.weebly.com/
https://www.yourvismawebsite.com/sel-shoppen-uf (fd trocaderos)
http://rabb-it.se/

Av: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2015

Trackback