bloglovin

RVHD i Varberg

Varning!
 
RVHD finns nu i Varberg, Västra Götalandslän. Var försiktiga om ni är i det området. Det är oklart hur långt det har spritt sig.

Läs om RVHD här.

Niño på nybörjarkurs i hoppning 24/6

I söndags höll Västerbottens kaninhoppare nybörjarkurs i Kåge. Min lillebror och Niño var där. Regnkläderna var också med men fick stanna i väskan, för trots en ganska så molnfylld himmel svek inte solen en minut! Det gjorde inte heller varken myggen eller knotten men som tur var verkade deltagarna ha för roligt för att besväras alltför mycket av de blodsugande småkrypen 

 

 


 

 

 

Dagen började med en liten teorilektion med bl.a. genomgång av olika selar och annat nyttigt vetande.  Ledarna visade när en kanin hoppade en mer komplicerad bana och förklarade varför kaninen och föraren gjorde som de gjorde. Sedan blev deltagarna indelade i mindre grupper för att själva få prova riktiga hinder. 

 

 

 


 

 

 


Hoppträningen började på mininivå och med peppning och tips från ledarna tog sig deltagarna över en kortare bana. Under resten av dagen varvades hoppträningen med teori. Ekipagen fick hoppa flera olika sorters hinder och de som ville fick även prova högre höjder.


För att kaninerna ej skulle tröttna fick de gott om pauser där de fick vara ifred och vila i sina transportlådor, som var placerade i den svalka skuggan av en häck. 

 

Mitt på dagen fick även människorna en välförtjänt längre lunchrast med god mat.

 

Niño uppförde sig som en prins och hoppade lika duktigt som hemma. Ett hinder var dock väldigt mysko: ett stort bågformat plank. Det ville han först inte alls hoppa, inte ens när han fick se hur det såg ut på baksidan. Men åt motsatt håll gick det bra och när planket fick byta plats med ett annat hinder var det plötsligt inga som helst problem att ta sig över.

 

 

 


 

 

 

Mot slutet av dagen skulle de som hade lust (vilket blev allihopa!) få prova på hur det var att tävla med domare och tidtagning. Ledarna berättade hur tävlingar går till, vilka regler som gäller och deltagarna fick gå tävlingsbanan.

Niño och min lillebror var första start. Framhoppningen gick lika bra som träningen men i början av tävlingsbanan vart det tvärstopp, energin tog alldeles slut! Så resten av tävlingen fick Niño agera publik och satt nöjt och halvsov i brors knä. 

 


 

 

Kursdagen avslutades med fika och utdelning av diplom och prisrosetter. Alla deltagare fick rosett, även de som inte tagit sig helt i mål.

 

Det var ett trött men mycket nöjt ekipage som packade in sig i bilen för hemfärd. Och det blir garanterat mer hoppning framöver! Stort tack till Desirée, Linda, Anki och Alecsandra från Västerbottens kaninhoppare för en lyckad kurs med pedagogiskt genomförande!

 

 

Text & foto: Anita Ekman


Bildkollage

 
Min lilla goa JumJum börjar känna sig som hemma nu :)
 
/ nathalie