bloglovin

Hur du gör för att börja med kaninutställning

Hur det går till att ställa ut sin kanin kan vara oklart för en del. I denna artikel kommer du få läsa om hur du ska gå till väga för att börja.För att kunna ställa ut din kanin måste du vara medlem i Sveriges kaninavels förening.  Är du senior betalar du mellan 300-400:- /år och är du Junior ligger årsavgiften mellan 200-300:-/år. Junior är du till och med det år du fyller 18. Du betalar avgiften för januari till december. Det som avgör vad det kostar för just dig är vilken förening du väljer att bli medlem i. Oftast är det så att du bör bli medlem i ditt läns kaninavelsförening, men om du bor i Skåne så finns det fler föreningar som du får välja bland. Du betalar in avgiften till SKAF, oavsett vilken förening du är med i.

På SKAF’s hemsida finns det länkar till alla läns föreningar. För att bli medlem kan du klicka här och fylla formuläret. Du får sedan hem ett inbetalningskort om det önskas, annars får du ett pg nummer som du sätter in medlemsavgiften på.


sveriges kaninavels förening
Foto: Nathalie Månsén

 

Om du blir medlem i Juni betalar du hela avgiften och måste sedan i december betala hela avgiften igen för nästa års medlemskap. Blir du medlem i sista kvartalåret så är du medlem de månaderna gratis och betalar bara den vanliga summan för resten av det året och nästa.

Som medlem får även en medlemstidning 10 gånger per år.

Mer information om Sveriges Kaninavels förning och hur du blir medlem hittar du på deras hemsida, här.

Du måste ha en renrasig kanin med godkänd färg/teckning och den ska vara ringmärkt eller öronmärkt. Den måste såklart även ha en godkänd stamtavla. Mer om öronmärkning och ringmärkning kan du läsa om här och här.

 

rex castor kanin
renrasig rex castor. Foto: stengardens.tkDet kostar mellan 50-80 kr att ställa ut en kanin. Hur du fyller i en anmälningsblankett kan du läsa om här.

Är du osäker på vilken klass du ska ställa ut i kan du läsa mer om det här.

 

Text: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2013

Trackback