bloglovin

Recept: Kaninkakor

Ingredienser

Ca 10 st beroende på hur stora man gör dem.

1 näve valfri pellets/blandning
1 näve havregryn
1 morot
Lite brännässlor/groblad/citronmeliss.
(Du kan ta det du har hemma/vill ha i)

Sätt på ungen på 75 grader.

- Börja med att lägga pelletsen i en plastpåse/handduk och krossa det med en hammare tills det blir smuligt.

- Riv moroten i önskad storlek.

- Ta fram en bunke och blanda moroten och den krossade pelletsen. Häll i havregrynet och sedan blanda i den önskade mängden brännässlor/groblad/citronmeliss eller vad du väljer att blanda i.

- Tillsätt ½ dl vatten och blanda. Blandningen kommer att gegga ihop sig lite. Prova om det går att rulla ihop till en boll, går det inte så tillsätt mer vatten, är smeten för lös, ha i mer pellets.

- Ta fram en plåt med bakpapper på.

- Rulla smeten till bollar och lägg på bakplåtspappret, tryck sedan på bollarna så de blir platta.

 

- Låt ligga i ugnen tills de torkat helt. Tar ca 40 minuter - 1 timme. Vänd på kakorna efter halva tiden.

 

- Ställ in dem i kylskåpet ett par minuter så de får svalna.

 

 

Klart att servera!

 

Ett alternativ för en varierad frukost/kvällsmat. Kom ihåg att havregryn innehåller en hel del energi! Första gången måste du vänja in kakan försiktigt och ge alltid sparsamt av kakan, precis som man ger sparsamt med pellets.

 

 

kaninkakor

 

Av: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2013

Trackback