bloglovin

Maja, då och nu.

Tänkte dela med mig av lite bilder av min älskde och saknade ängel, Trassel Maja. Från när hon var liten och lite större.

Hon var redan min när hon var 2 veckor. Då skulle hon heta JumJum, innan det visade sig vara en tjej. Då fick hon heta Trassel, men det var för svårt att säga. Så tilltalsnamnet blev Maja.

På hopptävlingarna tävlade hon under namnet Maja Stardust, när hon startade lätt blev det ustället Trassel Maja

holländsk kanin japantecknad gul svart
9 Juni - 11. Första kvällen hemma hos mig.
Här var hon drygt 8 veckor.

 

holländsk kanin japantecknad gul svart
Juli - 11

holländsk kanin japantecknad gul svart
Juli - 11

holländsk kanin japantecknad gul svart
augusti - 11


holländsk kanin japantecknad gul svart
Oktober -11
Denna bild blev utsett till årets höstbild på livskvalitet.ifokus.se

 

holländsk kanin japantecknad gul svart
December - 11
Denna bild blev utsedd till Månadens kanin December på kanin.ifokus.se


holländsk kanin
Mars - 12
En av de senaste bilderna jag har på henne innan hon blev sjuk

 

 

Här är min bloggsida med bara info om Maja.
Min bloggsida om djur, mestadels Maja där med.Julia berättar om Engens Shadrin

Engens Shadrin
Adde

 

 


nathalie månsen kaninfotograf
Foto: Nathalie Månsén

I Juli 2011 fick jag hem en liten blåbrokad kanin. Jag hade varit där en gång tidigare och kollat på kaninerna, och bestämt mig för en kanin som hette zid, jag vet inte vad det var som fick mig att ändra mig, men det var något med magkänslan. Han hade en fin kropp redan från liten, och var hur charmig som helst. Han var väldigt lättlärd, och var först med nästan allt i kullen, som till exempel äta ur gräshögen. Han var en av dom största i kullen sedan liten, och är fortfarande.

 

engens shadrin

 

Jag fick hem honom när han var ganska exakt 8 veckor. Vi började lära känna varandra direkt, och tränade lite lydnad. Han var väldigt lättlärd, så han lärde sig fort Puss, Stoppa, Spring och stå på bakbenen. När han nästan var 3 månader så började vi selträna, inga problem där, han accepterade båda H-sele och bogsele utan problem så vi började hoppträna, inte ett problem där heller, och han älskade att hoppa! Han bara skuttade över allting, ingenting var konstigt eller tråkigt tyckte han. Han förstod vattengrav och allting på direkten.


 

Han började tävla och det gick jättebra, pinnar bara trillade in, och han klassade upp sig i elit på bara 5 månader. Han missade bara en enda pinne i krok, och i rak missade han 2 stycken i svår bara.  Ännu har han inte startat elit, men han har tränat hemma och han är riktigt duktig!, så jag längtar verkligen. Han har även tränat höjd och längd, och är riktigt duktig. Hoppar 85 cm högt enkelt, samma med 220 långt

 


Foto: Nathalie Månsén


 

Text: Julia BjörlinLäs även: Kaninfamilj med Julia Björlin


Emma på Spillepengen 6/5 2012

Klockan strax efter halv sju var jag och min kompis Agnes i stallet och plockade vita hår på Alaskorna, packade och konstaterade att Charlie, vår New Zealand Red, hade blivit lite lös i magen. Det blev alltså en kanin mindre att packa och vi kom iväg i riktigt god tid, så pass att vi för första gången var på plats tidigare än man skulle.

 

Väl på plats kändes det att man borde ha klätt sig varmare i den småkyliga vinden som blåste över utomhusutställningen. Vi hade väntat oss ett tält, men nej, dagen skulle spenderas under bar himmel och utan vidare vindskydd. Burarna var såklart därefter, träväggar och ordentliga tak så att kaninerna satt säkra från mycket av vinden. När vi installerat kaninerna i dessa, fyllt på med hö och gett dem lite uppmuntrande morotsblast började väntan på att allt skulle komma igång. Som tur var ordnade Arlövs KAF en tävling som gick ut på att tippa vilka kaniner som skulle bli bäst under dagen, så man kunde debattera och studera kaniner en stund för att fördriva tiden.

 

 

Dagens domare var Christer Järnede och Ingela Larsson. De fick sitt eget tält där de stackarna inte hade någon sol alls, och de förtjänar beröm för att ha stått ut med vinden och kylan i bara domarrockar medan vi satt på vindskyddade bänkar i solen. Bedömningen flöt på och jag tycker att Ingela som är en ganska färsk domare jobbade på bra, även om hon inte är uppe i Järnedes hastigheter än.

Under dagen följde jag och mina vänner med Ahnelöv in till två fina kaningårdar ”bakom” utställningsområdet. Vi fick se Hermelin Rex, Dvärgvädurar, Stora Silver och Belgiska Jättar. Det fanns en hel del kullar som man såklart inte kunde hålla sig borta ifrån när de nyfiket sträckte fram sina små luddiga huvuden. Jag tycker att det var väldigt trevligt och gästvänligt av uppfödarna att visa upp sina kaningårdar och låta oss titta närmare på djuren. Det var mycket intressant att se hur andra har det och hur de löser platsproblem och dylikt.

 

Spillepengen 6/5 2012

 

Tillbaka till utställningen och bedömningen. Vi hade med oss två Alaskor samt en Perle Egern och våra kompisar hade en Alaska och en Holländsk Kanin. Endast en gick över förväntan medan de andra låg en del under vad vi förutspått på morgonkvisten. Tydligen hade fällningarna kommit igång mer än vad vi lyckats se och alltså färgat Alaskorna bruna och gjort alla pälsarna lite fluffigare. Dagens resultat blev;
Lollipop(Alaska): 93,5
Felix(Alaska): 93,5
Greyp(Perle Egern): 94, plats 17 klass A

 

Spillepengen 6/5 2012

 

Vann gjorde Ingrid och Peter Ahnelöv med en Alaskahane på 95,5p som även blev BIS. BIM blev en Belgisk hare på 95p som tävlade mot en vacker Angora. Se vidare prislistor längst ner.

Inte helt nöjda samlades vi till prisutdelning där vi kom fram till att det inte var så många djur över 94p, vilket gav oss en relativt bra placering för dagen och gjorde oss lite gladare. Prisutbudet var bra och jag tycker verkligen att Arlöv anordnade en trevlig utställning på ett väldigt vackert ställe. Hoppas på att kunna återvända i augusti när nästa utställning hålls där.

 

Spillepengen 6/5 2012

 

Klass A
1. Ingrid o Peter Ahnelöv, Simrishamn, Alaska -95,5 p.
2. Kari Hellman o Tanja Schönebeck, Saxtorp, Belgisk Hare -95 p.
3. Louise Printzlow, Vellinge, Holländsk Kanin, svartvit -95 p.
4. Allan Håkansson, Ystad, Hermelin, rödögd -95 p.
5. Martin Härle, Malmö, Thyringer -282,5 p.

Klass B
1. Sara Bertilsson, Södra Sandby, Angora, vit -95 p.
2. Pentti Ristinmaa o Carin Öhman, Trelleborg, Vit Lant -94,5 p.

Klass D
1. Marie Lindahl Olsson, Hörby, Dvärgvädur, svart 94 p.

Klass M
1. Martin Härle, Malmö, Dvärgvädur, madagascar -95 p.
2. Moa Lindahl Olsson, Hörby, Dvärgvädur, svart -94 p.

Klass K
1. Sara Bertilsson, Södra Sandby, Angoraprodukt -94,5 p.

Best in Show
Ingrid o Peter Ahnelöv, Simrishamn, Alaska, hane -95,5 p.

BIM
Kari Hellman o Tanja Schönebeck, Saxtorp, Belgisk Hare, hona -95 p.

Bästa junior
Martin Härle, Malmö, Thyringer -282,5 p.