bloglovin

Recension: Nylontunnel med tältpinnar

 
 

 
Finns att köpa på mitthusdjur.se
 
Från tyska företaget Karlie
 
Såhär beskrivs produkten:
"Storlek 20x120 cm. 
Kan användas inne och ute. 
Med träsnacks och 2 tältpinnar för fastställande. 
Nylonmaterial (lätt att torka bort). 
Blandade färger."
 
 
 
 
 
 
Kaninmagazinet testar:
 
Anita:

Av någon anledning har jag aldrig haft tunnlar i textilmaterial till mina kaniner så denna var spännande att testa!    
 
Den är mycket längre än resten av tunnlarna här hemma (som är av betong och sjögräs). Niño tycker att det är riktigt kul att springa igenom den. Eller för den delen; bara sitta och kika ut genom hålet som finns på mitten. Den lilla morotsformade träbiten som hänger i ena änden har han inte brytt sig om. Något han däremot (tyvärr) underhåller sig med är att "gräva" på tyget. Än så länge är tyget helt men jag hoppas ändå att han tröttnar på det snart. 
 
Det som är mindre bra med denna tunnel är att den har rätt så dålig styrsel. Istället för en metallspiral består den av separata ringar med tyg emellan. Därför behövs de medföljande tältpinnarna för att spänna ut den, men även med dessa är det svårt att få den att inte säcka ihop i ändarna.
 
Det positiva med tältpinnarna är att tunneln hålls på plats och inte rullar iväg trots att den väger så lite. Fördelen med separata ringar är att tunneln är lätt att plocka ihop och förvara - bara att dra ihop så blir den alldeles platt! För även om det står "outdoor" så mår tunnel nog bättre av att inte lämnas ute i regnet.
 
Extra ★ för den helt underbara färgen!
 
 
 

Intervju: Emelie Nyberg

Namn: Emelie Nyberg
Ålder: 17 år
Bor: Ljungaverk, Västernorrland
Hemsida/blogg: www.ezmiez.se
Antal Kaniner: 4 st

 

 

När fick du upp intresset för kaniner?
När jag var ungefär 10 år gammal så ville jag skaffa mitt första egna husdjur så jag började titta runt lite och fastnade för kaniner. Jag tyckte att dom verkade riktigt gosiga och framförallt väldigt söta.

 

 

När skaffade du dig din första kanin, berätta om det!
När mina föräldrar sa till mig att vi kunde skaffa en kanin så började jag och min pappa bygga på en utebur. Jag hade börjat kolla runt på internet efter min kanin och hittat många fina som jag visade mina föräldrar. En dag när jag kom hem från ett par släktingar som jag varit hos i en vecka, sa mina föräldrar åt mig att gå ut och kolla i kaninburen. När ja kom ut satt där den vackraste kanin jag någonsin sett. Det var min alldeles egna hermelinkorsning som ja döpte till Piggelina! Lina, som hon kallades, hade jag i 5 roliga år.

 

 

 

Är resten av din familj också kaninintresserade? Om inte, hur ser dem på ditt intresse?
Min familj har blivit mer och mer intresserade utav kaniner, framförallt min pappa. Han brukar följa med till kaningården ibland och rätta till saker, fixa burarna eller bara mata kaninerna. Han ställer alltid upp och bygger nya kaninburar när det behövs.

 

 

Hoppar du eller ställer ut dina kaniner?
Jag tävlar i kaninhoppning med alla mina kaniner. Jag har även funderat på att börja med rex och ställa ut då min kompis har fått mig intresserad utav det.

 

 

Berätta om dina kaniner du har idag:
Jag har då fyra kaniner:

 

Soie Solstråle
Soie är en väldigt söt tjej som älskar att alltid vara med. Hon är social och tycker om att hjälpa mig att sopa stallet eller bara öppna en fodersäck. Soie är väldigt go och snäll, skulle aldrig bita någon bara sådär. På tävling är hon koncentrerad och vet vad hon ska göra, hon stressar sällan upp sig. Soie är snart 4 år gammal.

 

 

Ludde
Ludde skaffade jag när ja var 13 år och han är min första hane. Han är äldst utav mina kaniner, hela 7 år gammal! Trots sin ålder är han väldigt pigg och får följa med att tävla ibland. Det bästa han vet är nog snö. Varenda år när snön har kommit och han får gå ut i hagen så kör han ner nosen i snön och bökar runt så det nästan inte finns någon snö kvar. Han är en riktig myspelle och brukar hoppa upp i min famn om ja sätter mig ner.

 

 

Eros Aqua Limone
Mimmi är en liten tjej med attityd. Hon vet vad hon vill men är aldrig elak, bara bestämd. Hon har så mycket kraft i den lilla kroppen så att jag ofta blir förvånad när hon slänger sig över hinder så stora jämfört med henne. Hon är alltid pigg och har mycket energi. Mimmi är även väldigt sällskaplig och följer ofta efter mig när hon är lös i stallet.

 

 

Regnbågens Kebnekaise
Kenny är det nyaste tillskottet i kaningården. Jag har haft honom sen i somras. Han är så charmig och rolig. Alltid full med energi och har en väldigt rolig personlighet. Älskar uppmärksamhet och slutar aldrig krafsa på gallret när man är i stallet. Vi har inte hunnit tävla så mycket ännu men det kommer att bli mycket mer!

 

 

Vilken är din favorit ras/Färg/teckning?
min favoritras är belgisk hare och rex. Jag är väldigt förtjust i holländarteckning också. Favoritfärg är nog blå otter.

 

 

Hur mycket tid ägnar du åt dina kaniner per dag?
Det blir ungefär 2-5 timmar om dagen.

 

 

Vad ger du för foder och varför?
Mina kaniner får en blandning utav carrier och havre. Varje dag får dom såklart hö, vatten och någon grönsak eller frukt.

 

 

Vad använder du för underlag i buren och varför?
Jag använder kutterspån och på vintern även halm.

 

 

Hur ser din burinredning ut, bor dem inne eller ute?
Dom bor i sina burar i ett stall, men har tillgång till att springa lös i stallet, bo i någon utav dom 2 andra boxarna eller i en stor hundgård. Jag har även en kompostgallerhage. I varje bur finns det en sitthylla/bolåda och en toalett. Ofta har jag också diverse pinnar och andra roliga saker för kaninerna att gnaga och leka med så dom inte blir uttråkade.

 

 

Vad har du för framtidsplaner tillsammans med kaninerna?
Mitt mål inom kaninhoppning är att ta mig till SM och såklart skulle det vara otroligt att vinna det. Det är lite utav en dröm för mig. Sedan ska jag börja med avel och kanske även med utställning i framtiden, vem vet?

 

 

Har du några intressen förutom kaniner?
Jag har hästarna som jag rider och kör. Jag tycker även mycket om att fotografera.

 


Hogges Kanintårta

 
 
Detta är en kanintårta som Hogge fick på sin födelsedag. Den är gjord på:
1 dl cuni complete-pellets, men det går nog bra med vilken pellets man vill!
1/4 liten rödbeta
Vatten
 
Man blandar pelletsen med vatten så det blir en tjock massa, sen rev jag ner lite rödbeta i det och tryckte till hela smeten så den blev som en kaka.
 
Ovanpå är en mix av ½ banan och 1/4 liten rödbeta som jag bredde ut som en glasyr. Dekorationen är kaningodis och persilja!
 
 
// Johanna Gustavsson