bloglovin

Veggbullar

Snabbt och enkelt recept du kan göra till din kanin när den förtjänar något extra smarrigt.

 
*Ges i smarsamma mängder, inte allt för ofta.
Hållbarhet i kylskåp. Max 3 dagar.
 
 
Du behöver:
Knäckebröd
Pellets
Godis/örter
Vatten
Deciliter mått
Djup skål
Tallrik
Sked
Plastpåse
Hammare
 
 
Recept för ca 6 st
 
 
1. Börja med att lägga knäckebrödet i en påse och slå sedan sönder det till små bitar.
 
 
 
2. Häll över det nermalda knäckebrödet i den djupa skålen, tillsätt ½ dl vatten och rör om. Låt det stå ett par minuter så knäckebrödet suger åt sig vattnet, rör om igen.
 
 
3. Ta lite pellets (sedan kan man tillsätta örter/godis och hacka ned, i detta recept användes johannesbröd. Vill man inte detta tar man bara lite mer pellets) och hacka sönder på samma sätt som med knäckebrödet, lägg i skålen och rör om.
 
4. Rör om ordentligt. Tycker man det är för löst tillsätter man mer pellets/örter/godis. Sedan är det bara att börja rulla och lägga dem på en tallrik!
 
 

För att piffa till det lite extra kan man sedan tycka i andra godsaker, i detta recept använders torkade rönnbär, groblad och torkad morot.
 
5. Ställ in i kylskåpet i ca 20 minuter. Efter det ställ fram dem så de blir varma, sedan är det bara att servera!
 
 
Betyg från kanin, 5/5. Riktigt smarrigt!
 
 
 
 
 Text och Foto: Nathalie Månsén

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Måste testas! Måste säga att jag verkligen uppskattar eran ebsida, jag har lärt mig mycket utav att titta här ! <3

Svar: Så roligt att du uppskattar vår sida, det värmer :D!
Kanin Magazinet

2013-01-26 @ 00:34:54
URL: http://www.lwen.blogg.se
Postat av: Klara

Musse & Hedda älskade detta! Tack för receptet! :)

2013-02-26 @ 20:23:04
Postat av: Isabell

Min kanin var inte så förtjust i dom ;)

2013-04-05 @ 20:49:43
Postat av: Anonym

http://kanin.ifokus.se/articles/4d716092b9cb46222706eeab-vad-kaniner-inte-bor-ata här står det att johannesört är giftigt? :/

Svar: Det har du alldeles rätt i!Det ska stå johannesbröd i artikeln :)
Kanin Magazinet

2013-06-22 @ 13:47:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback