bloglovin

Torkade morotsstrimlor

Ännu mer torkat mums! 
 


Du behöver:
- Morötter
- Skalare/osthyvel
- Bakplåtspapper + plåt
- Lämplig torktemperatur
 
 
Skala önskad mängd morotsstrimlor och bred ut dessa på bakplåtspappret. Morötter krymper väldigt mycket när de torkar så gör ganska långa bitar. Placera på varm och luftig plats, till exempel bredvid kaminen eller i ugnen på låg temp (<50°C) ett par timmar. Titta till plåten emellanåt och ruska om så att de inte blir alldeles knastertorra eller brända. När de är torra men fortfarande böjliga i konsistensen är de färdiga.
 
Förvara torrt i papperspåse eller annat lämpligt kärl med genomluftning.
 
  
 
Text & foto: Anita Ekman

Kommentarer
Postat av: Louise olsson

Kan man lufttorka också?

Svar: Ja, men man måste se till att de får tillräckligt med luft hela tiden, o hålla koll så de inte blir fuktiga och möglar. Tex genom att hänga upp dem.
Kanin Magazinet

2013-04-24 @ 15:29:35
URL: http://www.kringlanskaniner.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback