bloglovin

Kräckers

Detta är inte det nyttigaste tilltugget för kaniner då det innehåller mjöl, dock är det nyttigare än det i zoobutiker.
Vill man kan man skippa mjölet och enbart använda resten av ingredienserna, då blir det svårare att få fäste på pinnen och det trillar av lättare sedan när det gräddat klart.
Ges sällan

 

Ingredienser för ca 5-6 st :

3 msk vetemjöl/rågmjöl gärna fullkorn
3 msk vatten

2 dl pellets
1 morot
lite vetegroddar & cornflakes / annat
pinnar

 

 

Tillagning:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda vetemjölet & vattnet i en bunke, blanda tills det blir en jämn smet.


Mal ner pelletsen & tillsätt lite vatten (rekommenderar inte stavmixer, skvätte över hela köket).


Riv ner moroten i önskad storlek. Blanda moroten tillsammans med pelletsen och tillsätt önskad ingrediens.
Blanda sedan det tillsammans med vetemjölet, är det för löst – tillsätt mer ingredienser.

 

Tryck sedan smeten på en pinne tills det blir jämt fördelat.

 

Sätt in i ugnen och låt dem grädda mellan 20-40 minuter beroende på hur tjocka dem är.

 

 
Betyg av kanin: 5/5
 
 
 
Text och foto: Nathalie Månsén

Kommentarer
Postat av: Kanin älskaren <3

Gud så gulligt! Måste testas! (:

2013-12-16 @ 20:31:52
Postat av: Tova

hej! jag har två kaniner och jag är glad för det. jag tror nog också att kaninerna kommer att gilla era kräckers men eftersom ni säkert redan har låtit era kaniner få äta av dem, så kanske jag kan testa någon gång i framtiden! :)

2014-03-12 @ 17:23:49
Postat av: Tina

Hej!
Jag har precis gjort detta till dotterns kanin. Det blev omtyckt. Men hur länge håller det att spara?
Mvh Tina

Svar: Hej! Detta är färskvara och ska ätas inom några dagar.
Kanin Magazinet

2014-09-17 @ 17:03:45
Postat av: Mig

Hej! Kan man lägga detta i frysen? Det blev mycket mer än i er recept.

2014-10-09 @ 10:15:50
Postat av: fanny

Detta ska jag testa på alla kaniner som vi har på kaninhjälpen:) tack för ett toppen tips :D

2015-03-01 @ 11:53:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback