bloglovin

Utom tävlan

Utom tävlan innebär att du får starta i klassen men tävlar inte om någon uppflyttningspinne eller pris. Utom tävlan får inte kosta mer än 10 kr och kaninen räknas inte med i resultatlistan men står med på protokollet.

Du kan till exempel hoppa utom tävlan i svår om din kanin är elitklassad men av någon anledning inte klarar att starta i den klassen. Du får tävla din kanin utom tävlan i svår och sedan på nästa tävling hoppa elit om du vill det men du kan aldrig hoppa utom tävlan i en högre klass än din kanin är klassad i. Att starta utom tävlan i en lägre klass är perfekt om din kanin till exempel har varit sjuk eller om din hona behöver komma igång efter en kull.
Är du inte medlem utan tävlar bara i mini klassen får du starta utom tävlan i lätt klass en gång för att prova.

En domare kan hoppa sin kanin utom tävlan i den klass denne dömer och låta en annan domare döma dem då, även om kaninen vanligtvis skulle ha startat i den klassen.


Text och Foto: Maria Frykstedt

Illustrationer

 
 
 
 
 
 
 

Final: Foto tävling, känslor

Tema: Känslor
 
 
Finalist nr 1. Emelie Jonsson
Vårkänslor
Detta är våran kära lilla kanin Lisa som får känna vårens värme för första gången i år! Hon är nu fem år gammal och hon bor nere i vårat badrum där det finns gott om plats, vi vill inte att hon ska få sitta i en liten bur så hon får springa lös och vi brukar alltid öppna dörren så att hon kan springa upp till oss andra när hon vill ha lite sällskap. Hon som alla andra kaniner älskar den friska luften och hon hade det riktigt härligt i solen! Hon är en väldigt pigg, busig och social kanin som älskar att springa i full fart utomhus, därför ser vi till att ta ut henne så ofta som möjligt. Idag ska hon tyvärr till veterinären, vi misstänker att hon har fått starr men vi får hoppas att det går bra för henne! Vi älskar henne jättemycket och vi vill inte att något ska hända med henne.
 
 
 
 
Finalist nr 2 My Paulusson
Jag tycker känslorna på den här bilden är på en kanin som myser och är behagfull och chill.

 
 
 
Finalist nr 3 Klara Norström
Den här bilden tog jag i Mars förra året, precis när solen började titta fram på allvar och påskliljorna vakna upp från vintervilan.  
Så för mig representerar bilden vårkänslor men också glädje och nyfikenhet! :)
Men var dessutom tvungen att ta bort Olly (kaninen på bilden) efter en tids sjukdom, så bilden förknippar jag även med sorg och saknad.
Så den representerar känslor från två olika perspektiv, men hoppas  inte jag rört ihop det alldeles för mycket för er nu! 
 
 
 
 
Finalist nr 4 Madde Throlin
Våran lilla uppfödning Pricken har vårkänslor i fina vädret!
 
 
 
 
 
Finalist nr 5 Michelle Quach
Känslorna trygghet och lycka kan ses i bilden. Där kaninen Zingo är med i ett familjefoto. Zingo betyder väldigt mycket för familjen, där Zingo bidrar familjen fina minnen, glädje och skoj och är definitivt en familjemedlem.
 
 
 
 
Finalist nr 6 Angelica Homquist
Det här är Milla! Milla blev så här glad när vi kollade på smycken tillsammans!
 
 
 
Finalist nr 7 Malin Lindgren
En bild om att känna sig trygg i stora händer.
 
 
 
 
Finalist nr 8 Clara Bergström
Enkel men söt bild. Fint med kaninen som tittar upp mot tjejen. Bilden föreställer kärlek och vänskap
mellan en människa och ett djur.
 
 
Finalist nr 9 Helena Holtbo
Känslan är KÄRLEK
närmare beskrivning är överflödig.Kaninen heter PimPim och är på bilden 10 veckor. Kommer från uppfödaren Utblickens kaniner.En stund efter bilden är tagen somnade kaninen och gled totalavslappnad ner mot tonåringens mage...yrvaket uppvaknande :)
 
 
 
 

Bloggextra.se