bloglovin

Ronja Ribacke berättar om Fransk Vädur

Hur kommer det sig att du valde Fransk Vädur?
Jag ville ha en stor kanin som maskot i kaningården och jag hade hört mycket gott om just frassar. Hittade en otroligt fin hane av en ren slump. Var på kaningårdbesök hos en uppfödare och såg denna fina kille. Och när jag hörde att jag fick köpa honom så fick han följa med hem direkt! Han hade ingen namn så jag gav honom namnet Agent Gos. Och han var verkligen världens myspropp och det är pga honom som jag valde att börja föda upp just frassar. 
 
 Agent Gos
 
Hur upplever du rasens temperament?
Fransk vädur är som de flesta "vädurarna". Snälla men ändå full i bus! Jag tycker ändå att frassar har lite mer energi än just mina dvärgvädurar. Underbar ras på alla sätt och vis. 
 
För vilken målgrupp passar rasen?
Jag tycker den passar alla målgrupper. Har haft köpare med barn, pensionärer osv och alla är lika nöjda. 
 
Hur bor dina frassar och hur aktiverar du dem?
Mina frassar bor i stora burar och får komma ut och springa i hagar, lös på gården eller i stallet beroende på väder och vind. Finns även tunnlar och diverse bollar/andra leksaker i burarna också. 
 
 
Behöver man tänka på något speciellt när man äger en frasse? Kräver rasen någon speciell form av vård eller foder, tex?
Ingen speciell vård men ett bra foder är alltid att föredra. Jag själv ger rabbfor, ett foder med mycket protein vilket frassar behöver med tanke på att dom är en stor ras som växer långsamt. Men det man bör tänka på är att frassar gärna hittar på hyss på både gott och ont. Dom behöver mycket utrymme och någon form utav hjärngympa är att föredra. 
 
Vad är det bästa respektive sämsta med rasen?
Det bästa med rasen är att dom är så kärleksfulla. Hittar alltid på massa bus som får en att ibland slita sig i håret och samtidigt som man inte kan göra annat än att skratt. Sämsta med rasen är att dom äter så sjukt mycket, haha! 
 
Beskriv rasen med tre ord.
Kärlekfull, Busig och Underbar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback