bloglovin

Medelsvårklass

Nu är det dags att tävla medelsvår. Det börjar bli svårare då hinderna är större och mycket längre. Man får även korrigeringsfel inom denna klass.

Måtten på hinderna är 38 i höjd, 65 i längd och antalet hinder är minst 10st.

 

 

I denna klassen finns även uppflyttningspinnar. Som i lätt så måste man ta 3 pinnar för att klassa upp sig till den högre klassen, svår. Man kan ha olika klassningar inom hoppningen. Man kan vara medelsvår i krok och lätt med 2 pinnar i rakbana.

Som sagt, här räknas korrigeringar och korrigeringsfel. Korrigering är när man ger kaninen en ny ansats. Man får även fel om man voltar sin kanin. Genom en volt så går kaninen ut i en cirkel och mot hindert igen, och man tar inte upp kaninen för ny ansats. När man korrigerar så bestraffas man med fel. Om man korrigerar 3ggr så får man 1 fel, 6 ggr 2 fel, 9ggr 3 fel osv. Det är väldigt individuellt med korrigeringsfel. Ena domaren kan tycka att det är fel medan en annan kan tycka att det inte var fel. Ena kan tycka att om du för kaninen i sidled när kaninen springer snett mot hindert, är en korrigering. Hur många fel du får i bana beror på antalet rivna hinder + korrigeringsfel. Om kaninen river 1 hinder och du får 5 korrigeringsfel så får du totalt 2 fel i bana.

 

 

Text: Emma Lagerbäck
Foto: Nathalie Månsén


Följ oss via bloglovin, så missar du ingenting

Follow on Bloglovin


Follow on Bloglovin

Gnagträd

Grenar och kvistar är någonting som kaninen alltid ska ha i buren, men att de bara ska ligga där kan vara lite tråkigt för kaninen. Dags att ge kvistarna lite mer uppmärksamhet!

 

Du behöver:
En toarulle i valfri storlek
Kvistar
Grenar
Sax (gärna en stor, gärna större än den på bilden beroende på kviststorlek)

 1. Plocka en hög med kvistar, vad kaninen kan äta av för träd kan du läsa om HÄR. Välj själv hur långa du vill ha dem. Är de lite längre, se till att du har en stadig toarulle.

 


2. Ta saxen och gör hål i toarullen, hålen kan sitta mitt emot varandra (de går alltså från ena sidan och ut genom den andra), eller lite snett mot varandra. Du bestämmer.


3. När du gjort alla hål är det dags att trä i kvistarna, det kan vara lite trögt så du får ta i om de är lite grövre.


4. Klart!

 

 

 

(5.) För att göra det lite extra smarrigt kan du toppa detta gnagträd med lite godsaker. Jag valde citronmeliss och persilja.

 

 

Nu har du gjort ett gnagträd till din kanin, som den kan ha både inne i buren och utanför att leka med. Det gör ingenting om den gnager lite på toarullen.

 

 

Text och Foto: Nathalie Månsén