bloglovin

Lättklass

Tycker du att du och din kanin är mogna för att börja en högre klass? Då är det denna klassen ni ska starta. Detta är den klassen som alla kaniner måste börja i för att få uppklassningspinnar och tävla en högre klass. Ni får tävla lättklass fram tills ni tagit 3 pinnar i antingen rak eller krok. Höjderna är olika och jag har valt att skriva om SKHRFs höjder, längder och antalet hinder. Kaninen ska hoppa 8 hinder i höjden 30cm och 45cm långa.

 

 

Är du inte medlem ännu? Då får du testhoppa en gång, men du tävlar varken om pris eller uppklassningspinne.

Hur vet du om du får en uppklassningspinne? Jo, antingen måste kaninen gå på 0+0 fel, då får du automatisk en uppklassningspinne. Eller så måste du bli placerad. För var 5e start så delas det ut 1 pinne. När tävlingen är klar så får du lyssna noga om du blivit placerad om din kanin då inte gått på 0+0. Kaninen får gå på max 4 fel ihopräknat på grund och final. När du tag 3 pinnar så har du klassat upp dig till medelsvår.

Det finns även en annan lättklass, lätt ny. Detta är för de som är klassade i lätt men som inte har tagit någon pinne. Arrangören väljer om de tänker ha två stycken lättklasser, lätt ny och lätt. Har din kanin inte tagit pinne så anmäler du dig till lätt ny. Skulle arrangören välja att bara ha lätt, så anmäler du dig till den även om du inte har någon pinne.

 

 

Anledningen till att de har valt att dela upp klasserna kan vara att en domare har en kanin med pinne i lätten och en annan domare inte har pinne på sin kanin. Då kan även domaren få hoppa med sin kanin.

 

Text: Emma Lagerbäck
Foto: Nathalie Månsén


Kommentarer
Postat av: Tanja

Hej jag undrar om man tävlar lätt ny om man måste vara medlem elr inte och tävlar man om uppflyttnings pinne då?

2015-06-22 @ 17:16:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback