bloglovin

Medelsvårklass

Nu är det dags att tävla medelsvår. Det börjar bli svårare då hinderna är större och mycket längre. Man får även korrigeringsfel inom denna klass.

Måtten på hinderna är 38 i höjd, 65 i längd och antalet hinder är minst 10st.

 

 

I denna klassen finns även uppflyttningspinnar. Som i lätt så måste man ta 3 pinnar för att klassa upp sig till den högre klassen, svår. Man kan ha olika klassningar inom hoppningen. Man kan vara medelsvår i krok och lätt med 2 pinnar i rakbana.

Som sagt, här räknas korrigeringar och korrigeringsfel. Korrigering är när man ger kaninen en ny ansats. Man får även fel om man voltar sin kanin. Genom en volt så går kaninen ut i en cirkel och mot hindert igen, och man tar inte upp kaninen för ny ansats. När man korrigerar så bestraffas man med fel. Om man korrigerar 3ggr så får man 1 fel, 6 ggr 2 fel, 9ggr 3 fel osv. Det är väldigt individuellt med korrigeringsfel. Ena domaren kan tycka att det är fel medan en annan kan tycka att det inte var fel. Ena kan tycka att om du för kaninen i sidled när kaninen springer snett mot hindert, är en korrigering. Hur många fel du får i bana beror på antalet rivna hinder + korrigeringsfel. Om kaninen river 1 hinder och du får 5 korrigeringsfel så får du totalt 2 fel i bana.

 

 

Text: Emma Lagerbäck
Foto: Nathalie Månsén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback