bloglovin

Rastlös kanin

Har du en kanin som är väldigt pigg men rastlös så behöver ni gå ut och utforska lite nya ställen tillsammans.

 
 

Har du väldigt liten yta till din kanin kan du testa att utöka den först så den får mer utrymme. Skaffa en större bur och ha en hage till den, se till att hon får gå utomhus varje dag i koppel/hage och utforska. Har du redan stor yta till kaninen kan det hjälpa att utforska nya platser, ni kan åka/gå till en skog och springa ut eller kanske hälsa på hos någon. Ta den till nya platser där den aldrig har varit på.

 

 

Har du en innekanin som är rastlös behöver du hitta på nya leker och aktiveringstillbehör till kaninen. Har du grenar och pinnar tillgängligt eller andra gnagleksaker? Om inte, skaffa det. Det finns många leksaker man kan inskaffa till sin kanin som är populära, bland annat en aktiveringsboll (som även man kan göra själv, titta här) kattleksaker, eller hemmagjorda leksaker (gnagträd, leklåda osv). Eller varför inte börja träna klickerträning? Det är underhållande för både dig och din kanin.
Ibland kanske din kanin inte ärpå lekhumör utan bara vill ha en kompis som håller den sällskap. Sätt dig på golvet med din kanin när den är ute och visa att du finns där och är tillgänglig för lek och mys.

 

Text och Foto: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2015


Kommentarer
Postat av: Emilia Pettersson

Är det maja? :)

Svar: Ja, det är det :)
Kanin Magazinet

2012-11-26 @ 10:00:40
Postat av: Sigrid S

Min kanin går alltid samma vägar runt vårt hus, han vägrar liksom att gå och utforska lite mer. Har du några tips hur jag kan göra? Detta är såklart inget stort problem, men det vore kul om han gick runt lite mer eftersom vi har en stoor trädgård. :)

2014-10-27 @ 13:02:59
Postat av: Angelika

Hej jag har en kanin unge på 4 månader och hon börja bita på tapeterna och hon slutar aldrig när man försöker aktivera henne på något annat sätt . Har någon förslag vad man kan göra???

2015-12-08 @ 17:02:19
Postat av: Sanna

Men vad jag saknar att ha kanin! Har haft flera under min uppväxt, men efter att min senaste gick bort typ 2009 så har det tyvärr inte blivit fler, och nu är inte sambon jätteintresserad. Så jag väntar på att vårt barn ska bli stort nog att vilja ha en liten gnagare, så kommer mamma åka iväg snabbare än kvickt och adoptera en. Underbara djur! <3

2016-04-11 @ 18:37:53
URL: http://jarske.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback