bloglovin

Aktiveringsrulle

Toarullen är den hushållsartikeln vi kan använda oss mest av till våra kaniner. Spara ihop ett par tomma rullar så kan du testa att göra denna enkla leksak.

 
 
Du behöver:
3-4 toarullar
godis/foder
(sax)
 
 
 
 
Använder du dig av långa toalettrullar behöver du en sax för att klippa av dem, om du vill göra en liten rulla. Det går även att göra långa, det är en smaksak.
 
Välj ut en rulle som du ska använda som bas. Resterande vikter du en gång på mitten och sedan en gång till, dem skjuver du sedan in i bas rullen. Hur många rullar du ska vika beror på hur svårt du vill ha det. 
 
 

På bilden till vänster är det två rullar vikta. Sedan stoppar du godis/foder i hålen och skjuver in dem lite grann. Du kan börja med att ha dem lite utanför kanten så att kaninen förstår vad den ska göra, sedan skjuver du in dem helt.
 
 
Kaninen får anstränga sig lite för att få ut godiset. Den kan rulla och kasta rullen, bita upp den eller någonting annat. Testa och se hur din kanin får ut godsakerna!
 
 
 
Av: Nathalie Månsén

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej!

Är det farligt om kaninen börjar bita på toarullen? Skulle gärna ge min gosse en sådan här men jag är rädd för att hon ska börja bita på toarullen.

Jättebra blogg - hoppas att jag får svar!

Svar: Hej!Det är absolut inte farligt.
MVH
Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2013-01-20 @ 16:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback