bloglovin

Aktivitetsboll

Detta är en superkul leksak för din kanin. Perfekt att ge sin kaninkvällsmat på ett underhållande sätt. Öppna skjutluckan och lägg i önskad mängd mat/godis och skjut igen till den svårighetsgrad du vill ha, lägg den på golvet/i buren och låt din kanin klura ut hur den ska göra för att få innehållet!

Bollen finns i olika märken men det vanligast är Trixie, och då finns den i färgen gult eller blått (finns i grön också men är lite svårare att få tag på). En del kaniner kan ha lite svårt att förstå sig på denna leksak, medans vissa andra förstår den direkt. Alla är individer, så har tålamod. Det är en skjutlucka på bollen så man kan ställa in hur mycket den ska vara öppet, alltså hur lätt kaninen ska ha att få ut maten/godiset. Det ska vara någonting kaninen tycker om, så att den kommer vilja rulla bollen för att få ut det. När kaninen rullar bollen så kommer det sedan att trilla ut godis/mat ur hålet som kaninen äter, då förstår den sambandet, när bollen rullas kommer det godsaker. Tänk på att inte lägga i förstora bitar, utan de måste gå att få ut ur öppningen. Grönsaker kan lätt klibba sig fast och vara svåra att få ur för både dig och kaninen, undvik det.

 

kanin aktivitetsbollTill nybörjare rekommenderas att ha den öppet helt, tills kaninen förstår. Efter det kan du öka svårighetsgraden. Det är morotsmönster på bollen som gör att det blir lite svårare att rulla, vilket är ett minus. Annars är det bara positivt med denna aktivitetsboll.

När din kanin har förstått sig på detta och vet hur man gör kommer den tycka det är jätte roligt och vara sysselsatt ett tag. Det är även jätte roligt att titta på och se hur kaninen bär sig åt för att få ut godsakerna.

 

kanin aktivitetsboll


Text och Foto: Nathalie Månsén

Trackback