bloglovin

Anmälningsblankett för utställning

Om du vill åka på en utställning så måste du först skicka in en anmälningsblankett med vissa specifika uppgifter på. Det är väldigt viktigt att blanketten och betalning av avgiften kommer in före sista anmälningsdatum.

 

Anmälningssedeln är en speciell blankett som man kan köpa i pappersform på SKAF’s materiallager eller på utställningar, den finns även att ladda ner gratis HÄR. Båda sorternas blanketter kommer visas i denna artikel. Du skickar blanketten till angiven person på utställningsannonsen.
 
De flesta uppgifter som behövs om din kanin går att finna på stamtavlan, därför är det bra att ha den framför sig när man ska anmäla sin kanin.

 

 

hur du anmäler dig till utställning
Pappersblankett med siffror inför förklaringen nedan.
Är i dagsläget (början av 2012) inte anpassad efter ring-systemet.

 

 

 

Vad ska fyllas i och var ska du fylla i det?

Förklaring:

 1. Ras: Här fyller du i kaninen/kaninernas ras. Du kan alltså bara ha en ras per anmälningsblankett


 2. Färgvariant: Här fyller du i kaninens teckning och/eller färg. Du kan alltså bara ha en variant per anmälningsblankett.


 3. Klass: Alla kaniner tävlar i specifika klasser. Detta kan du läsa mer om under Utställning -> Utställningsklasser. Skriv den bokstav som motsvarar klassen som din kanin ska tävla i.

  4-10; en kanin per horisontell rad. 


 4. Kön hane/hona: Är din kanin hane eller hona? Kryssa i rätt ruta. Du kan alltså ha både honor och hanar på samma blankett.

 5. Märkt V-öra+Ring/H-öra+U-nummer: Dessa nummer står på din stamtavla. Om din kanin är öronmärkt så kan du även se dessa nummer i kaninens öron. Vänster öra är individens nummer och Höger öra är uppfödarens nummer. 

  Om din kanin är märkt med benring så skriver du ringens nummer som vänster öra och uppfödarnumret från stamtavlan som höger öra.

 6. Födelsedatum: Här skriver du ner det år, månad och dag som din kanin är född. ÅÅ-MM-DD är ett vanligt skrivsätt.

 7. Ålder månad/dag: Räknas ut av datorsystemet som utställningsarrangörerna har. Räknas i månader och dagar, inte i år.


 8. Uppfödning:
  Egen: Har du fött upp din kanin själv, kryssa i denna ruta.
  Köpt: Har du köpt kaninen, kryssa i denna ruta. 


 9. Hona med ungar: Ska du ställa ut i klass D (hona med ungar) så skall dessa rutor fyllas i, annars kan du lämna dem tomma. Mammans uppgifter står på punkt 4-8 och nu är det dags för ungarna. Hur många ungar är det? När föddes de?


 10. Till salu och Pris: Ska du sälja kaniner/en kanin så skall dessa rutor fyllas i, annars kan du lämna dem tomma. Du kryssar i att djuret är tillsalu och hur mycket det ska kosta. Kom ihåg att det ofta finns extra avgifter för att sälja sina djur på utställningar.


 11. Här skriver du ditt namn, adress, telefonnummer osv.


 12. Vilket län är du medlem i? Det är förmodligen samma län som du bor i. Vet du inte så kan du kolla hos SKAF. Vissa län är uppdelade i lokalföreningar, kom ihåg att det inte är lokalföreningens namn som ska stå här.

  Ditt medlemsnummer står högst upp på baksidan av din medlemstidning kaninuppfödaren.

  Du är junior till och med det året du fyller 18.


 13. I utställningsannonsen står det vad det kostar per kanin att tävla i de olika klasserna, ibland finns det bara en gemensam avgift. På pappersblanketten ska du även fylla i vilket postgiro du ska sätta in pengarna på. Detta står också i utställningsannonsen.

 

 

anmäla kanin till utställning
Ett exempel på hur en ifylld anmälningsblankett kan se ut. Detta är en exel-blankett. Dessa blanketter är uppdaterade efter ring-systemet.

 


HÄR har Västerbottens Läns Kaninavelsförening en utförlig beskrivning över hur exel-blanketten ska fyllas i. 

 

 

 

Text: Emma Almquist © Kaninmagazinet 2013
Blanketter: SKAF (Sveriges KaninAvelsFörbund)


Senast uppdaterad: Januari 2016 av Anita Ekman

Trackback