bloglovin

Tävlingsbok

Alla kaniner som tävlar måste ha en egen tävlingsbok. I tävlingsboken tar man med på varje tävling för att domaren ska kunna skriva ner kaninens resultat i den.

Fr.o.m. 1 januari 2016 kan man välja om man vill ha tävlingsbok i pappersform (se denna artikel) eller endast den elektroniska tävlingsboken som kaninen har i Skuttli.Man kan ofta köpa tävlingsboken på tävlingsplatsen och den kostar 30 kr. När du anmäler dig till en tävling kan du berätta att du behöver köpa en tävlingsbok. Tävlingsboken ska alltid fyllas i med bläckpenna eller annan typ som inte går att suddas ut.

kaninhoppning hur du fyller i en tävlingsbok


Här ser du var du skriver kaninens fullständiga namn, alltså tävlingsnamnet, på bildexemplet heter kaninen Chainfire. På raden under kan du skriva kaninens smeknamn, i det här fallet kallas kaninen för Frans. Där det står Reg.nr skriver du kaninens registreringsnummer när du har registrerat den och under det skriver du ditt namn, medlemsnummer och klubb. 

kaninhoppning hur du fyller i en tävlingsbok


På den här sidan kan du fylla i när din kanin tar pinne eller cert, allt för att det ska bli lättare att hålla koll på antalet och veta när din kanin klassar upp sig eller blir champion.

kaninhoppning hur du fyller i en tävlingsbok


På bilden ser du att kaninen har tagit en pinne i rak lätt, då fyller man i vilket datum den tog pinnen. Om kaninen tar ytteliggare en pinne i rak lätt fyller du i datumet det hände i luckan bredvid och så vidare.

kaninhoppning hur du fyller i en tävlingsbok


I första spalten, där det står "Dat", fyller du i tävlingsdatumet och i nästa spalt, där det står "plats" skriver du vart tävlingen arrangerades. I nästa spalt fyller du i vilken klubb som arrangerade tävlingen och i spalten där det står "tävling" skriver du om det skulle vara någon speciell tävling, till exempel Svenska Mästerskapet, Klubbmästerskap eller namnen på en cup som kaninen deltog i. I den sista spalten på andra sidan kan du fylla i hur många fel kaninen fick i den klassen. Varje klass som din kanin deltar i ska ha en egen rad, så om det är dubbla klasser en dag ska de fylla två rader.

kaninhoppning hur du fyller i en tävlingsbokI första spalten där det står "Gren" skriver du vilken gren din kanin deltog i. "R" står för rak bana, "K" står för krokig bana, "H" står för höjd och "L" står för längd. Tänk på att skriva dit bokstäver och inte kryss eller prickar. I nästa spalt som heter "Klass" fyller du i vilken klass din kanin deltog i. "L" står får lätt, "M" står för medelsvår, "S" står för svår, "E" står för elit, "EjE" står för Ej Elit (gäller vid höjd och längd), "Ö" står för övrigt, "Ny" fyller du i om klassen är delad i Ny och "V" står för veteranklassen.

När du lämnar in tävlingsboken på tävlingsplatsen så fyller domaren eller en tävlingsansvarig i resultatet i denna spalt där det står "Meriter". Där det står Plac av fyller de i på vilken plats din kanin kom på och hur många kaniner som deltog i klassen. "U" står för uppflyttningspinne och här fyller de i ett u om din kanin fick en uppflyttningspinne. Ibland händer det att de som fyller i gör ett streck eller kryss här, men det räknas ändå som pinne. "C" står för certifikat och här fyller de i om din kanin tog ett cert. "Ch" står för championat och här fyller de i om din kanin blev Champion. I den sista spalten där det står "Sign" skriver den som fyllde i resultatet sin underskrift, oftast brukar det vara första bokstaven i för- och efternamnet. De två sista spalterna "Meriter" och "Sign" är alltså det som du ska låta var tomma när du lämnar i tävlingsboken.


Text och Foto: Maria Frykstedt
Trackback