bloglovin

Tips om din kanin skulle rymma

Om det händer någonting så att din kanin lyckas smita är det väldigt lätt att drabbas av panik och inte veta hur man ska göra för att få tillbaka kaninen till inhängnaden/buren. Var bara lugn och försök överlista din kanin. Här får du några tips på hur du kan bära dig åt:

 

- Det viktigaste av allt, få inte panik!
Spring inte efter kaninen, hellre lite snabbare. Gå runt kaninen för att försöka få den dit du vill.

- Om kaninen har stannat och sitter still, närma dig försiktigt och prata lugnt med den. Sätt dig gärna en bit ifrån och försök locka kaninen till dig, klappa den och få den att känna sig trygg. När du får chansen eller känner att du kan så försök att fånga den.

 

tips om din kanin skulle rymma

 

- Försök att få in den i ett hörn, det är lättare när man begränsar kaninens yta. Det är lättare om man är fler för då kan man omringa kaninen.

 

- Har du kompostgaller eller annan rastgård till kaninen så öppna det och försök få den att springa in. Kan gå lättare med att locka med kaninkompisen om den har någon, eller med mat. Ta fram pelletsburken eller häll mat i en skål och skramla med den, brukar fungera jättebra.

- Om du har koll på kaninen hela tiden så ta en liten paus, så kaninen känner sig lugnare. Sätt dig ner och håll koll på den, om du har tur kommer kaninen tillbaka till dig. Sitt med någon godisbit som du vet att din kanin älskar.

- Springer din kanin iväg långt bort se till att du hinner med och ha koll på vart den tar vägen.
Den slutar springa någon gång, håll dig på så långt avstånd du kan så du inte skrämmer kaninen ännu mer.

- Kaninen har sprungit så långt att du inte kan se den eller hitta den. Säg till dina grannar att hålla utkik och sätt upp lappar. Du kan även kontakta polisen om att din kanin är lös. Sluta inte leta.

 

tips om din kanin skulle rymmaKom ihåg att ha tålamod om din kanin har rymt. Behåll lugnet och visa inte panik, det är det lättaste sättet att få din kanin vara lugn och låta den komma till dig. 

 

Text: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2013
Foto: Karin Stenqvist  http://www.kaninen.nu

Trackback