bloglovin

Uppfödarintervju: Bregårdens Kaniner

Bregårdens kaniner

 

Namn: Pia Olsson
Ålder: 53 år.
Bor: utanför Karlstad på en gård.
Hemsida: Bregårdens kaniner.se

 

Bregårdens kaniner

 

 


När fick du din första kanin och hur började ditt kaninintresse?

Min första kanin fick jag när jag var 7 år,och det var en blandraskanin som jag döpte till Pontus,och han blev hela 12 år! Det har alltid funnits en "stallkanin" hos hästarna genom åren hos mig.

 

 

När och varför bestämde du dig för att starta uppfödning?

Mitt riktigt stora intresse för kaninuppfödning kan jag tacka min väninna för,hon hade en uppfödning av Rex dalmatiner svart och jag blev såld direkt,vilken teckning och pälsen var ljuvlig,och de var mycket trevliga i temperamentet också. När min väninna senare skulle sluta med sin uppfödning så tvekade jag inte ett ögonblick på att ta över hennes djur,jag köpte även in nya djur hos Walter Frosth, nu har jag hållit på i 7 år med min uppfödning,och det är fortfarande lika roligt! Nyligen har jag även börjat med en ny ras för mig, Hermelin havana som jag är mycket förtjust i.

 Vad är ditt mål med uppfödningen?

Den riktiga utmaningen för mig är att få så bra Rex dalmatiner som möjligt,både kropp,päls och framför allt teckningen, det är en svår ras men vad spännande det är när kullarna börjar komma,jag är alltid lika nyfiken på om det blir bra teckning på dem.

 

Bregårdens kaniner

 


Är du aktiv inom utställning/hoppning?

Att åka på utställningar tycker jag är roligt,mycket fina djur att titta på,och sedan få träffa det trevliga kaninfolket!


Hur många kaniner har du?

Det har blivit några kaniner i kaninstallet och för närvarande har jag 15 Rexar.

 

Bregårdens kaniner


Hur många kullar får du per år?

Som mest har jag haft 10 st kullar på ett år.


Hur ser din kaningård ut och hur många timmar per dag ägnar du åt dina djur?

Mina honor har jag i kaninstallet och mina hanar har jag ute i uteburar,jag gillar att gå och pyssla med mina kaniner så det tar ett tag innan man är klar med allt.

 

Bregårdens kaniner

Bregårdens kaniner

 

Vad ger du för foder och i vilket märke?

Jag har provat mig fram mellan olika sorter av foder,men tycker att Svenska foder kanin/marsvin har fungerat bäst.


Har du några speciella krav på dina köpare, åldersgräns
?

Några speciella krav på köpare har jag inte,men jag är noga med att höra mig för, vad de har att erbjuda den kanin de vill ha.Man vill ju att det ska bli så bra som möjligt för både kanin och köpare.

 

Bregårdens kaniner


Har du något tips till en blivande uppfödare?

Det som är bra att tänka på om man börjar med kaninuppfödning,är att bara börja med en ras, det tar tid att lära sig alltsom är viktig för att få fram bra djur, och att man har någon van uppfödare att fråga allt om som man ställs inför.


Tack Pia för att du ville berätta om din uppfödning. Du har jättefina kaniner och lycka till med framtida utställningar och kullar!

Trackback