bloglovin

Kaninhoppning

 Fler och fler har börjat upptäcka Kaninhoppningen och sysselsättningen blir allt mer populär.

 
Kaninhoppning har nog länge uppfattats som en sport/hobby som endast de yngre pysslar med, men så är inte fallet. Människor i alla åldrar deltar i tävlingar där de ställer upp med sina kaniner över hela landet. Det finns en förening i nästan varje landskap och de flesta är anslutna till Sveriges Kaninhoppares Riksförbund.

Foto: Linnea Jansson

Kaninhoppning är för dig som vill hitta en rolig sysselsättning för dig och din kanin. Bandet mellan dig och kaninen blir starkare och man lär verkligen känna varandra på ett helt nytt sätt. Förutom att det blir spännande att få komma ut och tävla, träffar man också nya människor med samma intresse. Det blir en trevlig gemenskap och chansen finns att man finner vänner för livet.

Det hela går ut på att kaninen ska med egen vilja springa igenom en bana på snabbast tid och med så lite fel som möjligt. Ofta får man hoppa grundomgång och sedan går hälften sedan vidare till final, men det är olika från tävling till tävling. Om man river ett hinder får man ett fel, oavsett hur många bommar som trillar ner. Om man känner att kaninen inte kommer klara ett hinder, eller vägrar hoppa över, kan man också välja att lyfta kaninen över hindret och då får man också ett fel. Om din kanin går fram och nosar på hindret och en bom trillar ner kan du lyfta kaninen över hindret utan att få ytterligare ett fel.

Foto: Sandra Magnusson

Du kan starta i miniklassen om du inte är medlem i någon klubb, men för att starta i de andra klasserna måste du vara medlem. Hur du blir medlem får du reda på i ett senare inlägg här på KaninMagazinet. På din klubbs hemsida står det när nästa tävling är och hur du anmäler dig till den. Ofta finns det ett anmälningsforum där du skriver ditt namn, din kanins tävlingsnamn och i vilken klass du vill starta. Det kostar runt 20 kr per start.


Text: Maria Frykstedt © Kaninmagazinet 2015
Trackback