bloglovin

Svensk Champion - SVCH

Detta är en av de finaste utmärkelserna en kanin kan få då den visar att kaninen är av väldigt god kvalité utställningsmässigt.

 

 

Det kostar 80 kr att registrera sin kanin som Svensk Champion. Att uppfödare anser det värt att registrera visar på att utmärkelsen har ett visst statusvärde och ses som viktig. Att det står Svensk Champion i släkten på ungarnas stamtavlor kan hjälpa en att få dem sålda, dessutom visar det på ett bra avelsarbete när man kan registrera sina egenuppfödda djur som Champions.

 

Det som krävs för att en kanin ska kunna tituleras som Svensk Champion är att den har fått 95p eller mer vid 3 tillfällen, i Sverige, Norge eller Danmark och av minst två olika i landet godkända domare. Vid minst ett av tillfällena ska kaninen vara vuxen, alltså; ha ställts ut i klass A. Dessutom måste du som ägare vara medlem i SKAF.

 

När dessa krav är uppfyllda så skickas de aktuella bedömningskorten samt kaninens stamtavla in till förbundet för registrering, vart du ska skicka den hittas HÄR. Om championatet godkänns så får du ett diplom som bevis och stamtavlan stämplas titeln Svensk Champion samt datum för registrering.

 


Kolartorpets Krysmynta Svensk Champion 95,5-95,5-95
www.kolartorpet.se
 

Text: Emma Almquist © Kaninmagazinet 2014


Senast uppdaterad: Januari 2016 av Anita Ekman

Trackback