bloglovin

Toarulle och Grenar

En rolig leksak till din kanin som dessutom är gratis är toarullen.

 

Du kan ge den till din kanin som den är, så kan den kräva/bita på den. En del kaniner finner det underhållande medan en del andra inte förstår vad den gör där.

 


Foto: Nadja Nordberg

 

Du kan även göra den till en stor utmaning för ditt djur. Du lägger i lite mat/godis i rullen och viker ihop kanterna. Kaninen känner lukten av maten och vill genast åt den. Då har den att pyssla med ett tag. Det kan ta ett tag innan kaninen förstår hur man gör. Förstår den inte alls eller tröttnar kan du vika den lite enklare, eller bara ha en sida vikt – så det blir lite utmaning.

 


Foto: Joanna Andersen

 

Enkel och gratis aktivering.
Toarullen kommer till användning istället för att kasta bort den direkt. Tänk på att se till att kaninen inte äter upp toarullarna, får dem i sig en stor bit fastnar den i magen och då blir det ett besök till veterinären. Men oftast tuggar kaniner bara på dem och spottar ut. Låt dem leka under uppsikt.

 


Foto: Ronja Laursen

 

En till gratis aktivering är grenar, som dessutom är otroligt viktigt för kaninen.
Tänderna växer hela tiden och måste slipas ner, detta görs när den gnager på grenar. Det är både bra och underhållning. Ge olika tjocklekar på grenarna. Förhoppningsvist så blir kaninen helt tillfredsställd på att gnaga på grenar så den inte gnager på andra möbler eller saker den inte ska bita på. Mer om grenar och vad den kan äta läser du om här.

 


Foto: Maria Frykstedt

 

Text: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2012

Trackback