bloglovin

Hur du gör för att börja med kaninutställning

Hur det rent konkret går till att ställa ut sin kanin kan verka krångligt. Det är inte helt lätt som ny i kaninvärlden att veta var du ska vända dig. I denna artikel får du läsa om hur du ska gå till väga för att bli medlem i förbundet och börja med kaninutställning.För att kunna ställa ut din kanin måste du vara medlem i Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund (SKAF).  Är du senior betalar du 400:- per år. För juniorer ligger årsavgiften på 300:- per år. Junior är du till och med det år du fyller 18. Du betalar avgiften för perioden januari till december. För att bli medlem fyller du i formuläret som finns länkat på hemsidan. Du får sedan hem ett inbetalningskort och information om föreningen.
 
 
Om du exempelvis blir medlem i Juni betalar du hela avgiften och måste sedan i december betala hela avgiften igen för nästa års medlemskap. Blir du medlem i sista kvartalåret så är du medlem de månaderna gratis och betalar bara den vanliga summan för resten av det året och nästa.
 
 
Oftast är det så att du bör bli medlem i ditt läns kaninavelsförening, men om du bor i Skåne så finns det fler föreningar som du får välja bland. Västernorrlands län har ingen egen förening. HÄR finner du de olika läns- och lokalföreningarna. Du betalar in avgiften till SKAF, oavsett vilken förening du vill gå med i.


 
 

sveriges kaninavels förening
Foto: Nathalie Månsén

 

 

 Som medlem får du medlemstidningen Kaninuppfödaren i brevlådan 10 gånger per år.

 

 

rex castor kanin
renrasig rex castor. Foto: stengardens.tk

 

Kommande utställningar annonseras ut i medlemstidningen, på lokalföreningarnas egna hemsidor och i utställningsbarometern på SKAFs hemsida. Det kostar 50-80 kr per tillfälle att ställa ut en kanin.

 

Hur du fyller i en anmälningsblankett kan du läsa om HÄR.


Är du osäker på vilken klass du ska ställa ut i kan du läsa mer om det HÄR.

 

 

Text: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2014


Senast uppdaterad: Januari 2016 av Anita Ekman

 

Trackback