bloglovin

Viktigt med aktivering

Det är viktigt att aktivera sin kanin mycket för att den ska bli stimulerad. En kanin som aldrig gör någonting blir rastlös och det är inte alltid så roligt. Är kaninen understimulerad biter den ofta på gallret och väsnas för att få uppmärksamhet.

 

aktivering kanin
Foto: Frida Åkersson www.bjorkehallskaniner.blogg.se

 

Kaninen är ett väldigt aktivt djur i sig. En vild kanin tillbringar timmar med att leta mat, den är i ständig rörelse, gräver, gnager osv. Människor idag har tagit ifrån kaninen dess naturliga instinkt genom att låsa in dem i burar. En del kanske sitter där större delen av dagen eller hela dagen tillochmed – inte bra. Vi måste se till att kaninens miljö är så naturlig som möjligt.

 

I de flesta djuraffärer och internetbutiker finns det aktiveringsleksaker att köpa till din kanin. Det finns b.la. en plastboll som du kan ha mat/godis och låta kaninen lista ut hur den får ut maten.

 

Vi på Kaninmagazinet kommer att ge ut olika artiklar med roliga aktiviteter för dig och din kanin. Som passar både för innekaniner och utekaniner. Till dess, ha lite fantasi själva. Det finns otroligt mycket i hemmet som man kan använda sig av för att aktivera och underhålla sin kanin.

 

aktiviteter kanin
Foto: Maja Watz


Leksaker och annat kul kan du hitta på b.la :
Gnagarboden
teddytassen
Djurmaxi

Och i dina lokala zoobutiker.

 

Text: Nathalie Månsén

Trackback