bloglovin

Recension: Nylontunnel med tältpinnar

 
 

 
Finns att köpa på mitthusdjur.se
 
Från tyska företaget Karlie
 
Såhär beskrivs produkten:
"Storlek 20x120 cm. 
Kan användas inne och ute. 
Med träsnacks och 2 tältpinnar för fastställande. 
Nylonmaterial (lätt att torka bort). 
Blandade färger."
 
 
 
 
 
 
Kaninmagazinet testar:
 
Anita:

Av någon anledning har jag aldrig haft tunnlar i textilmaterial till mina kaniner så denna var spännande att testa!    
 
Den är mycket längre än resten av tunnlarna här hemma (som är av betong och sjögräs). Niño tycker att det är riktigt kul att springa igenom den. Eller för den delen; bara sitta och kika ut genom hålet som finns på mitten. Den lilla morotsformade träbiten som hänger i ena änden har han inte brytt sig om. Något han däremot (tyvärr) underhåller sig med är att "gräva" på tyget. Än så länge är tyget helt men jag hoppas ändå att han tröttnar på det snart. 
 
Det som är mindre bra med denna tunnel är att den har rätt så dålig styrsel. Istället för en metallspiral består den av separata ringar med tyg emellan. Därför behövs de medföljande tältpinnarna för att spänna ut den, men även med dessa är det svårt att få den att inte säcka ihop i ändarna.
 
Det positiva med tältpinnarna är att tunneln hålls på plats och inte rullar iväg trots att den väger så lite. Fördelen med separata ringar är att tunneln är lätt att plocka ihop och förvara - bara att dra ihop så blir den alldeles platt! För även om det står "outdoor" så mår tunnel nog bättre av att inte lämnas ute i regnet.
 
Extra ★ för den helt underbara färgen!