bloglovin

Dräktig hona

Dräktig hona?

Du har nu parat din hona och förhoppningsvis så väntar hon smått om knappt en månad. Nu är det viktigt att honan får lugn och ro och att hon inte blir störd i onödan.

 

Kort dräktighet

En kaninhona är dräktig i ungefär en månad. Man brukar säga att hon kan föda sina ungar mellan dag 28 till dag 35 av dräktigheten. För många brukar dag 31 vara det magiska talet då många kullar föds.

 

Lite intressant att veta är att stora kullar (med många ungar) föds tidigare än mindre kullar.

 

Tabell 1. Tabellen visar just detta att större kullar föds tidigare än små kullar. Absolut måste man se till rasen, en hermelin får t.ex. mindre kullar än en fransk vädur

Dräktghet i dagar

Antal honor som föder denna dag i %

Antal ungar i kullen

29

0,3

10,9

30

4,4

10,7

31

45,9

9,7

32

39,6

8,4

33

8,3

6,5

34

1,5

3,2

35

0,1

1,0

 

Tecken på dräktighet

Många honor visar inga tecken alls på dräktighet. Det är inte alltid så enkelt att se om en hona är dräktig. En del honor syns det väldigt tydligt på medan andra inte blir runda om magen det minsta.

 

Ett av de tydligaste tecknen på att honan är dräktig är att hon i slutet av dräktigheten oftast är ordentligt trött och ligger ner mycket och vilar. En del honor blir mer oroliga och revirsbenägna (t.ex. sura i buren). Oftast är det små tecken i din kaninhonas beteende som visar på att hon antagligen är dräktig. En dräktig hona brukar också börja möblera om i sin bur, gräver runt och flyttar runt på spån och halm. Lägg gärna in extra bottenmaterial till henne och gärna halm eller hö som hon kan bygga bo med.

 

 

 

Tecken att titta efter:

·         Honan gräver runt i sin bur

·         Honan är sur och blir lättare irriterad

·         Honans spenar är svullna

·         Honan är tröttare än vanligt och vlar mycket (framförallt sista veckan av därktigheten)

 

Foder till dräktig hona

En dräktig hona behöver sällan mer foder än normalt. Det är viktigt att hon är i fin form (inte för tjock) då detta annars kan bidra till komplikationer vid födseln. Absolut kan honan bli tjock pga. dräktigheten men det är skillnad på tjock och fet pga för mycket mat. Honan får heller inte bli för mager. Börja inte ge mycket mer foder till honan under dräcktighetsperioden, ungarna tar nästan all näring ändå. Gör man det finns risken att de blir för stora pga plötslig ändring av näringstillgång och honan kan få svårt att få ut dem.

 

Kaniner behöver sällan tillskott av extra salt i form av saltsten. Det kan dock vara bra att låta honan ha en saltsten framförallt då hon vid födseln kan förlora mycket saltämnen som hon kan behövera kompensera för.

 

Bygger bo

Kaninhonor bygger bo där ungarna föds. Det är bra att ca 7-10 dagar innan födsel sätta in en redlåda till henne. Fördelarna med redlåda är framförallt att honan ska ha en plats att lägga sina ungar och att ungarna sen inte kan ”vandra iväg”. Redlådan ska ha en ganska hög kant så att ungarna inte kan kravla sig ur den förrän de är stora nog att följa mamman i buren.

 

Honan bygger bo genom att samla stråmaterial (hö/halm) och sedan dra päls från buken för att ungarna ska hållas varma. Får du chansen att se när din hona bygger bo så kan du se hur flitig hon är.

 

Foto: Hendrike Palm

 

En del honor börjar bygga några dagar innan födsel. Kanske kan du se en liten håla/utgröpning i buren där honan tänkt lägga sina ungar. Dock är det inte alls ovanligt att honan inte bygger bo och drar päls förrän timmarna innan födseln. Många gånger finns där inget tecken på att ungarna är på väg när man matar kaninerna för kvällen. När man sedan kommer ut morgonen efter finns där ett fint på med ungar i.

 

Extra tillsyn

Dagarna före födsel är det bra om man tittar till honan oftare än vanligt. Var noga med att du inte stör honan utan observera utan att störa henne. På detta sätt kan du lättare märka om någonting inte är som det ska.

 

 

Text och bild: Sandra Magnusson
Källa tabell: Johansson, Å. 2005. Kompendium KANINER. Upplaga 3. 2005-09-09.


Kommentarer
Postat av: Orolig kaninägare ???

2st artiklar ni har skrivit (bygga hage och protein) går inte att hitta.
jag ser på bloglovin att ni har skrivit den artikeln,det går inte att läsa artikeln!

när jag besöker er hemsida (kaninmagazinet.se) då syn inte heller dom artiklarna....

vill värkligen läsa en av dom artiklarna, så jag undrar vad som hänt med dom?

Svar: Hej!Det har blivit dubbel publicering av misstag så dessa artiklar kommer att publiceras senare.
Vi ber om ursäkt för detta.

/ Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2012-10-12 @ 12:53:36
Postat av: inez

Jag undrar om min kanin har ungar:/ hon är rätt så tjock och hon vilar och ligger still väldigt mycket. kan det betyda att hon har ungar? hon säger även ifrån så fort det kommer en annan kanin i närheten vilket hon inte har gjort förut. Hon har även börjat bajsa en hel del, diarre men inte så löst? Kan det bero av att hon är dräktig? Tacksam för svar:)

2012-10-29 @ 15:33:33
Postat av: inez

Jag undrar om min kanin har ungar:/ hon är rätt så tjock och hon vilar och ligger still väldigt mycket. kan det betyda att hon har ungar? hon säger även ifrån så fort det kommer en annan kanin i närheten vilket hon inte har gjort förut. Hon har även börjat bajsa en hel del, diarre men inte så löst? Kan det bero av att hon är dräktig? Tacksam för svar:)

2012-10-29 @ 15:34:01
Postat av: Sara

Hejsan,jättefin blogg har hjälpt mig med en massa frågor men har ändå en.
Tror min kanin precis har fått sina ungar eller så ska hon få snart är det normalt att hon är lite hängig,eller ska jag bli orolig?

2013-04-13 @ 12:08:22
Postat av: Natasha

Min kanin har inte fått sina ungar än det har gått ungefär en och en halv månad? När tror du dom kommer?!

Svar: Hej!Då har parningen inte tagit sig på din hona, bättre lycka nästa gång :)
Kanin Magazinet

2013-06-05 @ 15:16:33
Postat av: Fundersam..

Hej, min hona blev parad den 4 maj och hon har fått en lite större mage? Vd tror ni? Tror ni det har tagit sig för att hon har större mage än igår?

Svar: Förändringar från dag till dag brukar vara svåra att se. Läs artikeln och gör en bedömning, svårt för oss att göra :) Om inte annat lär du ju få se snart. Håll koll på din honas hälsa, lycka till!
Kanin Magazinet

2013-06-05 @ 17:19:40
Postat av: Ida

Hej, tycker ni jag ska göra en omparning på min hona? Imorgon är hon idag 35 och hon är 1 år och 2 månader . Vad skulle ni göra?

Svar: Hej!Vänta någon dag till innan du parar om.

/kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2013-06-08 @ 20:46:35
Postat av: Linnea

Hej, min hankanin har nu blivit könsmogen och parat sig med min hona men kan jag ha kvar hanen i buren även om hon är dräktig?
//Linnea

Svar: Hej! Absolut inte.Hanen kommer att para sig med honan igen och detta blir väldigt stressigt för henne. Sedan vet man aldrig säkert hur han reagerar på ungarna. Man ska aldrig ha en hona och en okastrerad hane tillsammans.

/Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2013-06-23 @ 00:49:23
Postat av: linnea

kan en lejonhuvud kanin pa ra sig med två vädur

Svar: Man kan para lejonhuvad och dvärgvädur.
Kanin Magazinet

2014-02-03 @ 18:36:16
Postat av: Jonna

Hej jag är bara 14 år och jag älskar kaniner!!
Min kanin Snurre tror jag är Dräktig.
Hon har börjat dra bort hår Och hon kommer inte ut ur buren när jag kommer och ska ge mat. Hon sitter bara inne i buren och vilar man ser att hon är trött så jag kan klappa hon men om jag klappar hon vid svansen eller magen hoppar hon till. Hon blir snart 2 i maj kommer hon klara sig? Jag har tidigare haft en kull. Men då klarade sig 3 av 9 st. Jag önskar er en bra fortsättning.!

2014-03-22 @ 14:22:24
Postat av: Laura

Hej min kanin är en dvärgvädur o hon heter Nelly
Min bästa vän har en lejonhuvad hane o dom två ska
Paras. Hon har en annorlunda personlighet och förstår om
Jag säger något till henne ;) kmr hon bli jätte arg när hon är dräktig o kan hon attackera mig ?

2014-03-25 @ 14:58:47
Postat av: Karin

Hjälp! Parade min hona 12/3, har betett sig precis som dräktig med trötthet, vila, gräver runt och möblerar i buren, och förra helgen på dag 31 boxade hon. Nu är det dag 37 och jag ser inga tecken till ungar. Det verkar kört va?? Varför boade hon om hon inte var med ungar?

2014-04-18 @ 16:57:55
Postat av: sasha re

det jag väl bra

2014-04-29 @ 15:26:07
Postat av: Julia

Hej min kanin har börjat dra av hår från magen och är jätte aggressiv och hennes bröstvårtor, då har jag frågan om hon är dräktig och när kommer dom att födas?? Tacksam för svar!

Svar: En knöl där fästingen suttit är mkt vanligt. Börjar däremot knölen vara och svullna mer än normalt så får man tvätta och kolla så verkligen hela kom med. (eller låta en veterinär undersöka såklart) fästingbett brukar inte vara farligt men KAN bli farligt om man inte plockar dem på rätt sätt .MVH Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2014-05-25 @ 19:10:01
Postat av: Belinda

HJÄLP! min kanin har börjat få Förvärkar . Ser det genom att hon är mer revir-vaktande och ligger på sidan och andas riktigt snabbt. Jag undrar hur länge en kanin har förvärkar! Så att jag inte ska vara så orolig . Svara Snabbt tack :)

2014-06-09 @ 17:47:11
Postat av: Belinda

HJÄLP! min kanin har börjat få Förvärkar . Ser det genom att hon är mer revir-vaktande och ligger på sidan och andas riktigt snabbt. Jag undrar hur länge en kanin har förvärkar! Så att jag inte ska vara så orolig . Svara Snabbt tack :)

2014-06-09 @ 17:50:02
Postat av: Julia...

hej jag undrar hur gammal en kaninmåste vara för att vara förgammal för att föda. Min kanin har precis fyllt 3år och har aldrig haft en kull tidigare. Tror du att hon kan/får göra det?

svara snabbt tack :)

Svar: Hej!
Det brukar vara lämpligt att kaniner får sin första kull ungefär när de är ett år gamla. Det finns aldrig några garantier för att en förlossning ska gå bra och att mor och ungar klarar sig med livet i behåll. Risken för komplikationer sägs öka ju äldre mamman blir. Skulle inte rekommendera att para en treårig kanin.

Vänliga hälsningar
Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2014-06-25 @ 21:19:13
Postat av: Louisa

Min kanin har fått 2 kullar förut och nu vet jag inte riktigt om hon ska få en till!? För hon är gring och vilar ganska mycket!
Hon har även börjat gräva väldigt mycket! Men det konstiga är att hon inte har suttit i samma bur som en hane.... Bara mitt imot.
Hon har rymt typ 2 gånger denna månaden..... Är det möjligt att hon ska få ungar igen? Är det farligt om dom får det en tredje gång?

Svar: Hej! Det beror på hur tätt hon fått kullarna, är det tredje för iår så är det inte speciellt bra. Det är viktigt att honorna får vila upp sig ordentligt mellan kullarna, max 2 per år.Eftersom hon rymt tidigare bör du se över att kanin säkra buren bättre.

Vi hoppas på att hon inte är dräktig :) MVH Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2014-07-07 @ 20:04:59
Postat av: Matilda

Hej!
Jag har tre kaniner (2honor och en hane) jag vill ha kaninungar med ena honan men våran hane är kastrerad.. Och hon är tre år och har aldrig haft kaninungar kan jag para henne eller är det bäst att vänta tills min 4 månaders kanin ska para sig? Och kan man låna en annans kaninhane som inte är kastrerad tror du? Tacksam för svar :)

Svar: Hej!Beroende på honans kondition kan du para henne, är hon frisk och kry, ej överviktig går det säkert bra, men i sista laget. Är du osäker,be en veterinär titta på kaninen och avgöra. Annars kan du vänta tills den andra kaninhona blir runt året innan du parar henne. Självklart kan du låna en annans hane, kika runt på hanar och se vilka som lånar ut, då kan det tillkomma en parningsavgift.

MVH Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2014-07-17 @ 02:58:20
Postat av: Ellie

Hej min kanin ska få ungar för andra gången i sommar. De första ungarna är tre veckor och Mamman (Trazze)Har börjat att rymma och gräva stora hål. Letar hon efter ett nytt stelle att ha ett bo på???

Svar: Ja, det kan vara så. En dräktig hona brukar kunna böka runt rätt mycket. Men det låter som att hon får sin andra kull väldigt tätt inpå sin första kull.. Tänk på att inte slita ut henne!
Kanin Magazinet

2014-07-24 @ 20:48:18
Postat av: Ellie

Hej min kanin ska få ungar för andra gången i sommar. De första ungarna är tre veckor och Mamman (Trazze)Har börjat att rymma och gräva stora hål. Letar hon efter ett nytt stelle att ha ett bo på???

2014-07-24 @ 20:48:56
Postat av: alva

hjälp jag undrar om du vet hur många gånger dom måste para sig för att man vet säkert att det har blivit kaninungar svar snappt tack

2014-08-07 @ 12:04:51
Postat av: lilly

hej
jag tror att min hona är dräktig ska jag sätta in en saltsten till henne. Och min hona håller också på att gräva i buren är det ett täcken på dräktighet?

Svar: Sista veckan eller dagarna innan födsel kan du ge henne saltsten om du vill. Ja, grävandet (boandet?) är tecken på dräktighet. Men även skendräktiga kaniner kan boa.
Kanin Magazinet

2014-08-10 @ 16:59:41
Postat av: Polly

Min honkanin är född någon gång i maj och är nu ca 4 månader. Jag tyckte att hon såg ensam ut, så vi köpte en till hona, som sen visade sig vara en hane. Så nu har vi en hane och en hona i samma bur, båda födda i maj hon gång. Vi har tänkt att kastrera hanen men han väger fortfarande för lite. Men nu har dem börjat hålla på med att para sig. Så jag undrar om det finns någon risk för att få ungar nu?

Svar: Hej!Det är stor sannolikhet att din hona är dräktig. Sära på dem direkt! Hanen kan du kastrera tidigast vid 6 månader och sedan måste du vänta 6 veckor innan ihopsättningen så du får ordna en till bur så dem bor separat.
Eftersom din hona är såpass lite får du ha stenkoll på henne och ungarna. Det är chans att någonting går fel eller att hon inte tar hand om dem.

MVH Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2014-08-31 @ 14:59:54
Postat av: Emilia

Hej!jag har en kanin hane som är 3 år och min kompis har en hona som är drygt 1 år snart tror ni att vi kan para dom två??

2014-09-21 @ 21:59:13
Postat av: Ellinor

Parade min hona för 35 dagar sedan och jag tror jag känner ungar i magen och hon är tjock men de har inte kommit något än? Vad ska jag göra? :(

Svar: Tycker du dig känna ungar så rekommenderar jag att åka till veterinären och göra ultraljud/röntgen.
Kanin Magazinet

2014-12-15 @ 11:48:28
Postat av: Johanna

Hej! Fick två kaniner av en vän som hon sa va bröder. Alltså två hanar. I morse när vi kom ut till kaninerna har de börjat bygga bo. Vi har dom ute, bygger de bo för att det är kallt eller är det så att det kanske inte alls är bröder utan att de ska få ungar? Iså fall tar jag in kaninerna om det kommer ungar eller kan de va ute?

Svar: Hej, ta hjälp av någon kunnig för att avgöra könet på era kaniner. Om någon av dem boar med päls så är det troligen en hona. Däremot är det vanligt att kaninerna gör "grottor" i högen av halm/hö såhär på vintern. Har de byggt bo rekommenderar jag att inte röra det. Men som sagt, kolla om det finns någon uppfödare i närheten av dig som kan hjälpa dig.
Kanin Magazinet

2014-12-28 @ 14:56:30
Postat av: Jenny

Hej. Jag ha två kaniner en av varje sått och idag när vi rengjorde Buren hittade vi sex döda kaninungar, kan det varit hanen som bit ihjäl dem eller vad kan det beror på? Det är kaninhonans första kull och hon är ett halv år gammal.

2015-01-24 @ 14:12:02
Postat av: Wilma

Hej vår hona är kanske dräktig hon bökar och håller på.Hon villar rätt så mycket det brukar hon inte göra. Tror ni att hon är dräktig eller skendräktig

2015-01-26 @ 10:36:05
Postat av: Wilma

Hej min kaninhona bökar och det ligger flera tussar av hennes hår. Hon vilar mycket och hon har varit lite misstänksam nu.hon träffade hanen den 29 dec. Vi trodde att vår hanne inte var könsmogen men det var han. Tror ni att hon är skendräktig eller är hon dräktig? Och om hon är dräktig hur ska vi göra då för det är ju så fall smart ska man fixa i hennes bo eller inte?

2015-01-26 @ 12:11:08
Postat av: Caroline

Hej! Parade min hona igår. Hon är 8 år nu, men pigg. Kan hon fortfarande få ungar????? Tacksam för snabbt svar...!😶

2015-04-11 @ 10:55:16
URL: http://kaninmagazinet.se
Postat av: Jennie Lindh

Hej! Vi har parat vår 10 månaders hona o är ganska säkra på att hon är dräktig eftersom hon är personlighetsförändrad sen dag 1. Men jag undrar över boet. Hon bor i en tvåvåninsbur med ständig möjlighet att gå ut. Hon gräver väldigt mycket under buren (som står på ben). Bör jag stänga så hon inte kommer ut de sista dagarna, så hon inte föder ute. Innan hon var dräktig boade hon i den vinterbonade delen inne i buren..

Svar: Antingen kan du stänga så hon inte kan gå ner eller så lägger du nät i botten. Att hon föder ute är kanske inga större problem nu när det ändå är varmare och torrare ute men man vill ju helst inte att hon boar i marken..
Kanin Magazinet

Postat av: Muffin

Hej! Vår kaninungar är vars 3 månader, men hanen verkar vara tidigt könsmogen. Vi hittade dem när han precis gjort parningsförsök och delade dem därefter. Honan har blivit förändrad. Hon vill intebli buren längre och protesterar och springer iväg varje gångbro försöker lyfta henne. hon sprattlat och har nu idag slängt sig ur min famn. Vad ska jag göra? Vi vill ju träna henne till att bli tam...men kam hon nu redan vara dräktig? Är så orolig!

2015-05-21 @ 10:09:45
Postat av: Jonna

Honan har blivit tjock och sur. Efter att ha läst bloggen skulle hon ha fött idag eller imorrn men nej. Kan ungarna komma lite senare än 31 dagar? Vill så gärna ha ungar!!:)

Svar: Jadå, ibland dröjer det till dag 35 tll och med!
Kanin Magazinet

2015-07-13 @ 11:54:02
Postat av: Kanin älskaren

Hej jag parade min kanin för ungefär en månad senare. Hon bajsar ovanligt mycket och är lös i magen. Hon är också trött och sitter mest på samma ställe. Men tror du hon är med ungar,för hon har försökt gräva ett hål(Hon brukar aldrig gräva hål) och hennes bröstvårtor är svullna.

2015-07-17 @ 17:18:25
Postat av: Kanin älskaren

Hej jag parade min kanin för ungefär en månad senare. Hon bajsar ovanligt mycket och är lös i magen. Hon är också trött och sitter mest på samma ställe. Men tror du hon är med ungar,för hon har försökt gräva ett hål(Hon brukar aldrig gräva hål) och hennes bröstvårtor är svullna. Hon har aldrig haft en kull förut.

2015-07-17 @ 17:20:28
Postat av: Hjälp

Hej! Min kanin parades för en månad sen. Är det normalt att dom bajsar ovanligt mycket? Jag är ganska säker på att hon är med ungar(Det är hennes första kull). Snälla svara!

Svar: Det har jag inte hört, men många honor äter ju mer vid dräktighet och då känns det ju rätt logiskt att de även bajsar mer. Så länge bajset ser bra ut skulle jag inte oroa mig.
Kanin Magazinet

2015-07-19 @ 13:52:31
Postat av: Felicia

hej jag har en kull på ge ska jag ha honan i bur under hela dräktigheten även fast hon är van vid att gå ute hela dagarna??:) Tacksam för svar=)

2015-08-19 @ 20:38:51
Postat av: Elin

Hej!
Jag har en kanin som fyllde 4 år i februari. Hon har haft en kull innan (vid lite över 2 års ålder). Nu skulle jag gärna vilja para henne ingen. Är detta en risk för henne när hon nu är äldre och inte haft en kull på över två år? Jag har ingen användbar hane än men funderar på att skaffa en. När bör man sluta para kaninhonor på grund av ålder?
Ps. Hon är en dvärgvädur.
Jag har så många frågor, men det får räcka.
Tack i förhand!

2015-08-20 @ 16:57:45
Postat av: Ella

Hej! Min kanin hona blev parad för ca 35 dagar sen, vi tappade bort räkningen några dagar och vet inte exakt. Men hon är 3 år nu och har haft kullar tidigare. Ska vi para om eller vänta? Går det att para om eller kan det bli farligt? Hon hade en kullar för va 1 år sedan och vi parade henne med en 6 månaders hane. Är det förtidigt så att han inte hade blivit könsmogen än? Ska vi försöka igen? Tacksam för svar snabbt!

Svar: Hej! Vänta i ett par dagar till innan ni parar om. En 6 månaders hane är oftast fertil.
Kanin Magazinet

2015-09-15 @ 16:16:41
Postat av: Rebecca

Jag tror att min hona är dräktig. Behöver hon någon speciell kost eller liknande nu?
Mvh,
Rebecca.

2015-12-06 @ 10:15:06
Postat av: mandy

Hej, jag har en kanin som har parat om det kommer ungar kommer dom att födas i helgen men hon beter sig nästan som vanligt. Snälla svara snabbt!

2015-12-16 @ 19:53:53
Postat av: Moa

Hej!
Jag har 2st honor som bor tillsammans.
Dem är mor och dotter. Jag har tänkt på att para dottern, men jag vet inte om jag ska ha min andra kanin i en annan bur medan hon är dräktig och när kaninungarna är små, elr om det går det bra att dem är i samma bur?

2016-01-01 @ 20:45:56
Postat av: Smilla

Hej våran kanin var och tjuvstartade sig för ca tre och en halv vecka sedan! Hon har inte visat något tecken på dräktighet. Vi vet inte vad vi ska göra, om vi ska ta in henne i med att det är så kallt. (min kompis fick kanin ungar igår och alla elva stycken ungar dog pga kylan) vad tycker ni vi ska göra?

2016-01-06 @ 15:59:25
Postat av: Sara

Hej min hona har byggt bo till kaninungarna med päls och två fleece filtar. En av fleece filtarna är virad runt dom plus massa päls och den andra har hon täppt igen bo lådan med. Kan det bli för varmt för kaninungarna? Eller är det helt okej? Jag har kaninerna inomhus och det är 20 grader i rummet nu när det är så kallt ute. Märker att hon är lite orolig av sig så vill inte vara där och peta heller

2016-01-14 @ 17:35:07
Postat av: Sara

Hej min hona har byggt bo till kaninungarna med päls och två fleece filtar. En av fleece filtarna är virad runt dom plus massa päls och den andra har hon täppt igen bo lådan med. Kan det bli för varmt för kaninungarna? Eller är det helt okej? Jag har kaninerna inomhus och det är 20 grader i rummet nu när det är så kallt ute. Märker att hon är lite orolig av sig så vill inte vara där och peta heller

2016-01-14 @ 17:35:43
Postat av: anonym

Hej! Min kanin Fiona som är en blandning av lejonman och hermelin är tre år gammal och fyller fyra i juni. Hon har haft kullar fyra gånger förut och hade två kullar förra året. Är hon för gammal för att få ungar igen i år. Väntar på svar.

Svar: Hej,
Det beror helt på vilket skick din hona är i. Det vet nog du bättre än jag. Spontant tänker jag dock att om hon haft fyra kullar totalt varav två av dem var förra året, så kanske det är dags för henne att vila. Men det är som sagt upp till dig.
Kanin Magazinet

2016-01-31 @ 13:17:48
Postat av: Ester

Hej jag undrar om min kanin gnagis är dräktig jag parade hende med min han kanin för två veckor sen för hon håller på att möblera i buren och är irriterad och inte vill gosa och så gräver hon i buren och hennes tuttar har svulnat upp så vet ni?

Svar: Det är möjligt. Men låt tiden visa hur det ligger till.
Kanin Magazinet

2016-02-17 @ 16:55:35
Postat av: Vilma

Hej!
Jag tänkte para min hona i början av april då hon fyller ett år i mitten av maj. Hon har en tvåvånings bur som står på marken och en ungefär 8 kvadratmeter stor hage. Jag öppnar dörrarna på nedervåningen på morgonen och stänger de på kvällen så hon kan hoppa ut och in som hon vill. Jag undrar då om hon ska få göra det hela hennes dräktighetstid eller om jag ska hålla henne inne de sista dagarna. Sen undrar jag också när jag kan börja hoppa med henne igen efter att hon har fått sina ungar. Tacksam för svar. :)

2016-02-23 @ 14:15:00
Postat av: Jenna

Hej jag har parat min hona med min hane och hon började slita av sig päls och byggt bo i sitt hus jag tror att hon är dräktig men i morse så var hela helakt huset igen fyllt ?

2016-03-03 @ 06:51:59
Postat av: Jenna

Hej jag har parat min hona med min hane och hon började slita av sig päls och byggt bo i sitt hus jag tror att hon är dräktig men i morse så var hela huset igen fyllt med halm spån och päls?

2016-03-03 @ 06:54:11
Postat av: Elsa

Hej! Min kompis har tagit en kull på sin hona men det blev inget. Nu har det gått ungefär en vecka sedan ungarna skulle komma ut men de har inte kommit får hn tävla i hoppning till helgen eller hur länge ska hon vänta?

2016-03-22 @ 22:11:03
Postat av: Alma

Hej! Min kanin hane har hoppat in i min honas bur och han ska kastreras om några dagar. Men jag vet inte inte om de har parat sig och hon fyller 3år i juni och det blir i så fall hennes första kull. Och jag är i så fall rädd att hon kan dö i förlostningen.

2016-04-04 @ 14:44:16
Postat av: Helene

Hej! vet ej om min hona är dräktig hon gräver i buren ligger stilla mer än vanligt hon är tröttare en vanligt är inne i sitt hus mycket jag har separerat hannen och honan till var sin bur men ser ut som om dom vill till varandra.

2016-04-15 @ 15:07:20
Postat av: Elsa

Hej! Jag har två dvärdvädurs kaniner! En hona och en kastrerad hanne!
Hon håller på att bygga bo! Vad ska jag göra??

2016-04-26 @ 09:32:19
Postat av: Elsa

Hej! Jag har två dvärdvädurs kaniner! En hona och en kastrerad hanne!
Hon håller på att bygga bo! Vad ska jag göra??

2016-04-26 @ 09:37:49
Postat av: Emelie

Hej!
Jag parade min kaninhona för 33 dagar sedan idag, men inga ungar har kommit än och hon ser inte ovanligt tjock ut heller. Är det individuellt om honan blir tjock eller kan hon fortfarande ha kaninungar även om hon inte är så mycket tjockar än vad hon brukar vara?
Tacksam för svar!

2016-04-27 @ 17:20:41
Postat av: Vendela

Hej!
Min kanin har byggt bo och jag visste inte från början att hon kanske skulle få ungar men inga ungar har kommit 3-5 dagar innan hon byggde bo och jag vet ej när hon parades.

Hon "mårrar" och är agresiv men inga ungar har kommigt än :(

Kan jag snälla få tips på vad jag ska göra.

ps. Hon är själv i en bur och boet är i ett inbyggt hus.
(buren är i ett stall men inga djur förutom hanen som springer på den undre våningen och i boxen)

Svar: Hej! Det är bara att avvakta och se vad som händer, lämna henne ifred eftersom hon verkar besvärad av dig. Kanske är hon bara skendräktig och då kommer det inga ungar. Mvh Kaninmagazinet
Kaninmagazinet

2017-04-14 @ 09:54:31
Postat av: Linda

Hej! Jag har 2 honor som går ihop i en bur, och en hane som går i en annan bur. Nu råkadr sonen glömma stänga grinden mellan dom så den ena honan hade kommit in till hanen. Så trologen är väl honan dräktig? (Ja dom har åldern inne) Men, nu till min fråga. Kan jag låta honorna gå tillsammans även undertiden när hon får ingar eller ska jag dela på dom?? Tacksam för svar!

Svar: Hej! Så oturligt! Sära på dem för säkerhetsskull. Lycka till!Mvh Kaninmagazinet
Kaninmagazinet

2017-05-04 @ 21:10:44
Postat av: Magnus

Jag har en hona och en hane som parade sig igår. De parade sig igår , jag vet inte om honan är dräktig eller inte fast jag tror det. För att honan gräver i buren. Och vill inte umgås och är social.

Svar: Hej! Om det blev en lyckad parning och hon gräver i buren idag så är det troligtvis så att hon är dräktig. Men svaret får du om 30 dagar :) Lycka till!
Kaninmagazinet

2017-06-26 @ 17:02:18
Postat av: Älskar kaniner

Hej min kanin är fem och en halv månad och hon råkade para sig med min grannes fem åriga hane jag undrar om det finns en risk för att både honan och ungarna dör


Skulle vara glad för snabbt svar❤

Svar: Ja det finns alltid en risk. Hur har det gått?
Kaninmagazinet

2017-09-09 @ 18:11:00
Postat av: Matilda

Hej! Min hona råkade komma in till min hane och jag kom in presis i tid för att se dom paras. Misstänker starkt att hon är dräktig. Men problemet är att hon bara är fem månader. Finns det någon särsklilt jag behöver tänka på? Har en försäkran där det ingår kejsarsnitt och har förberet torkade hallonkvistar dock utan blad. Hon är i fin form men är ändå orolig.

Svar: Hon är såklart lite ung men ofta går det bra ändå. Läs artiklarna här på hemsidan och låt henne få lugn och ro så går det säkert bra!
Kaninmagazinet

2017-10-21 @ 19:24:10
Postat av: CL

Hej
Jag undrar lite, på en del sidor står det att dräktig hona kan börja grejja, boa och stöka runt 7-10 dgr FÖRE födseln, men på en del sidor står att om honan börjar med detta dag 22-24 så är hon definitivt skendräktig. Vad ska man eg tro?

Svar: Hej!Tack för att du läst våra artiklar noga! Det kan variera mycket från hona till hona. Vissa börjar gräva runt redan samma dag som parning, andra gör det precis innan ungarna kommer. Om de plötsligt börjar mitt i dräktigheten och även dra päls så kan det vara skendräktighet, men man måste alltid vänta tills tiden gått ut innan omparning. Ifall hon inte var skendräktig trots allt!
Kaninmagazinet

2018-06-28 @ 06:34:20
Postat av: Sandra

Hej jag tror våran kanin är dräktig hon bor ihop med en hane som nu är kastrerad men han smet in till henne för tidigt. Men nu till min fråga hon har bäddat i bo delen och har hört att man ska dela dom. Ska jag flytta honan till en annan bur? Eller hur ska jag göra?

Svar: Hej! Du behöver inte sära på dem men håll uppsikt så att hon inte känns stressad om det kommer ungar. Isåfall måste hanen flyttas ut så att hon får vara ifred. Ungar och bo ska du aldrig flytta på.
Kaninmagazinet

2018-12-27 @ 17:14:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback