bloglovin

Tandgym

 
Har grannen just röjt sitt skogsskifte? Eller har ni kanske fällt ett träd på tomten? Perfekt! Då kan du skapa ett riktigt gnag-eldorado att sysselsätta dina kaniner med!
 
Som du vet upphör kaniners tänder aldrig att växa, därför är det otroligt viktigt att de får möjlighet att hålla dem i form. Att aktivera kaninen är dessutom viktigt för dess psykiska välmående. Vilket lyckat sammanträffande att kaniner älskar att gnaga!
 
 
 
 
Fyll buren med grenar kors och tvärs och låt kaninen knapra av hjärtans lust. Grövre grenar kan de ängna timmar åt att skala av barken ifrån. De tunnare kvistarna blir ofta kaninmat helt och hållet.
 
 
 
Låt eventuella blad sitta kvar, de gör det bara ännu roligare för kaninerna!
 
 
På förtork i sommarens kvällssol
(doftar himmelskt!)
 
 
En trädkrona håller mer grenar än man kan tro så om du har förvaringsplats över; passa på att göra upp ett lager med gnagmaterial till vintern! Ett enket sätt är att korta ned grenarna till lagoma längder (använd förslagsvis en sekatör), binda ihop dem i stora buketter och hänga på någon torr och luftigt plats (gärna mörkt). 
 
 
 
 
 
I princip alla våra inhemska trädslag går att ge till kaniner. Trädgårdsbuskar och prydnadsträd kan dock vara giftiga så för att vara på den säkra sidan bör du kolla upp dem innan! Bland annat syrén sägs vara mindre hälsosamt och idegran är dödligt giftig. Här finner du en lista över vilka trädslag som är ok. 
 
 
 
Text & foto: Anita Ekman © Kaninmagazinet 2014

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback