bloglovin

Hemmagjord aktiveringsboll

Det finns många saker i hemmet man kan använda till bra saker innan dem kastas, en av dem är toalättrullen. Med hjälp av en sax kan man göra en hemmagjord aktiveringsboll.

 
Det du behöver är:
Sax
En toarulle
Godis/foder
 
 
 
 
Klipp toarullen i lagomt stora bitar och sedan sätt ihop dem med varandra. Börja med att sätt två stycken biter som ett kors, och sedan sätter du en på sidan osv.
 
 
Här användes bara fyra bitar för att godiset lättare skulle komma ut. Vill du ge din kanin en riktig utmaning kan du sätta på fler bitar så det blir tätare, då måste kaninen bita upp lite för att få ut godsakerna.
 
 
Stoppa sedan i godis/fodret i bollen och sedan ge till kaninen.
 
 
 
 
Text och foto: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2014

Kommentarer
Postat av: TOVA

HEJ JAG HAR TÄSTAT DETTA OCH MIN KANIN BÖRJADE NOSA OCH ÄTA DIREKT HON ÄLSKADE DITT PYSSEL

Svar: Jätteroligt att höra :)
Kanin Magazinet

2013-01-21 @ 14:46:25
Postat av: Johanna

Detta är min kanins absoluta favorit! Jag brukar varje dag fylla ungefär hälften av hans pellets som han ska få under dagen i en sån där. Han vet precis hur den funkar nu och tycker det är super-roligt att det kommer ut pellets när han rullar bollen eller kastar runt den. Underbart!

2013-02-24 @ 13:28:11
Postat av: Alva

Gud vilket bra tips , får i bland lite ångest för vet inte va jag ska leka med för grejer med min kanin men detta kommer han nog gilla kram ! :)

2013-02-24 @ 13:42:30
URL: http://alvastohlt.devote.se
Postat av: Minna

Kan kaninen få ut pelletsen från bollen? Min lillasyster har testat att göra en liknande aktiveringsboll och kaninerna fick inte ut pelletsen. Några tips?

Svar: Prova att göra lite "glapp" så att pelletsen lättare ramlar ut. Så småningom lär de sig att det finns pellets i bollen och att man får kämpa för att få den :)
Kaninmagazinet

2016-12-23 @ 16:31:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback