bloglovin

Rengöra vattenflaskor

Ett av de stora argumenten mot vattensflaska till kanin är att de är så svåra att rengöra. Det samlas smuts innanför nippeln vilket är väldigt svårt att skrubba bort med en vanlig diskborste.
 
Det finns dock en speciell sorts borste som används tex när man vill borsta ur ett borrhål eller av kemister som vill diska sina provrör. Dessa borstar är avlånga, förhållandevis smala och finna i massor av storlekar. Man kan hitta dem i vissa byggaffärer, ibland på avdelningen för vanliga disksaker och hos privatföretag som gör borstar. Se till att ta med dig din nippel så att du kan anpassa borstens bredd efter den.
 
 
För att rengöra sin vattenflaska, vilket ska göras med jämna mellanrum, så diskar och sköljer man ur själva flaskan precis som vanligt. När man kommer till nippeln så tar man fram sin specialborste och för in den från båda ändar och skrubbar runt ordentligt med lite diskmedel. Därefter sköljer man väldigt noga med vatten och låter nippeln åka fram och tillbaka under sköljningarna för att verkligen få bort allt diskmedel.
 
 
Känner man att man har svårt att komma åt någon annan stans, tex om flaskhalsen har blivit smutsig så kan man rengöra den med samma borste eller köpa en större för det ändamålet.
 
En ren flaksa förebygger sjukdomar och låter alltså din kanin hålla sig välmående. Rent vatten är gott vatten!
 
 
Text och foto: Emma Almquist © Kaninmagazinet 2014
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Bra att veta :)

2012-10-31 @ 23:03:44
URL: http://beautifulskaniner.blogg.se
Postat av: pau

Hejsan! Jag köpte en på zoo kompaniet i arninge och där så var de en stor borste man kunde borsta med i flaskan sen i skaftet där man håller kan man dra ut en liten borste som man kan borsta nippeln med! Super bra den passar till alla mina vattenflaskor och min största är en som rymmer 1 liter vatten! Jätte bra borste!!!
// Pau

2014-01-31 @ 16:25:11
URL: http://pauan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback