bloglovin

Alfalfahö

Alfalfa hö – Lusern

 

Detta är en baljväxt och alltså inte gräs och odlas som djurfoder.  Alfalfa hö innehåller mer protein, kalcium och energi än vänligt gräshö. Det ska ges sparsamt till vuxna kaniner, en näve i veckan räcker. Till växande djur kan man ge lite mer samt till kaniner som är underviktiga, eftersom att det hjälper till att få upp hullet. Där av kan man även förstå att en överdos alfaalfa kan leda till fettma och diarré. Fungerar även bra att ge till diande honor som behöver lite extra näring. Man kan ge Alfalfa höet som det är för sig själv eller blanda in det i det vanliga höet. Passar till alla gnagare och kaniner.

 

 

Har man en kanin som nyligen genomgått en operation är det bra att ge detta höet som har en mycket högvärdig samansättning av näringsämnen.
Råfibrer (max): 32.0 %
Råprotein (min): 16.0 %
Råfett (min): 1.5%
Det är ett plus i kanten att det även luktar gott.

 

Alfalfa hö från oxbow. Köpt från gnagarboden.se . 53:-

 

Tänk på att inte ge allt för mycket alfalfahö till vuxna kaniner då det innehåller mycket kalk och kan ge problem med urinstenar. En näve då och då är okej.

 

Text och Foto: Nathalie Månsén

 

 


Kommentarer
Postat av: Mika

Underbart att få läsa era produktgenomgångar. De är intressanta och lärorika. Tack! precis det jag behövde i min jakt på lite extra protein till mina småknottar

2013-01-07 @ 12:26:59
URL: http://totoroskaniner.blogspot.se/
Postat av: Julia och ninerna

Hur mycket kostar stora säckar då? tex 100 L påsar?
Det är ingen idé för någon med flera kaniner i stora burar att köpa detta då det blir tok vad dyrt i större mängd.
Tänkte att detta måste vara bra hö, men skulle vara bra om ni i framtida artiklar tog med olika mängder och kostnader för det (för av vad jag förstår köper ni ganska små påsar?) Det är riktigt dyrt för oss med flera kaniner, och även jobbigt att förvara + köpa. det skulle vara så undebart om ni tog med större mängder i beräkningarna så vi med fler också får användning av era tips! :D

2013-01-08 @ 18:07:21
Postat av: Dismukes

Just what exactly blogs and forums meant for governmental commentary wouldn't you recommend all of us to study?

2013-01-12 @ 11:21:31
URL: http://baid.us/hvbc

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback