bloglovin

Årsstämma

En årsstämma kan man säga är hela förbundets årsmöte. Precis som klubbarnas egna årsmöten utvärderas på årsstämman det gångna året. Man planerar även för kommande år genom att en ny styrelse väljs. Årsstämman är medlemmarnas chans att få komma med förslag på förbättringar eller ändringar i förbundet.

 
Inom SKHRF infaller det en årsstämma varje år omkring mars-april. Årsstämman är som ett årsmöte som varje klubb håller i början av varje år. På klubbens årsmöte kan man säga att föregående år utvärderas både vad gäller ekonomin, vilka aktiviteter som har varit och så vidare. I klubbens årsberättelse står det med vad klubben gjort under året som varit. Klubben gör till årsmötet även en årsplanering där man så långt det är möjligt planerar vilka aktiviteter som man ska ha detta år.
 
Årsstämman är precis som ett årsmöte fast med skillnaden att det är hela förbundets årsmöte. På årsstämman utvärderas det föregående året, och kommande året planeras. En årsstämma har även lite andra punkter på dagordningen:
 
Stämman på Gotland 2013.
Foto: Linnea Cedstedt
 
Ny styrelse
På årsstämman väljs den nya förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen röstas fram av de närvarande på stämman. I förbundet finns även en valberedning som arbetar för att ta fram förslag på personer som de tror skulle vara lämpliga för att sitta i styrelsen. Dock kan vem som vill anmäla sitt intresse och på stämman kan det komma upp nya förslag på personer som vill sitta med i styrelsen. Skulle det finnas fler förslag på personer på en given plats i styrelsen blir det röstning. Man röstar anonymt på lappar och rösterna räknas sedan samman. Den som får flest röster är den som får just den platsen i styrelsen som det röstades om.
 
Motioner
Under punkten "motioner" på årsstämman tas inkomna motioner upp. En motion är något som skickas in om du som medlem eller din klubb kanske vill ändra på någon regel, eller kanske har någon idé som ni tror skulle gynna förbundet. Alla regeländringar och liknande måste gå igenom stämman (bestämmas på stämman) för att börja gälla.
 
 Stämman på Gotland 2013.
Foto: Linnea Cedstedt
 
Årsstämman - medlemmarna bestämmer
Att motioner och liknande måste gå igenom stämman är för att stämman är till för medlemmarna. Det är medlemmarna som bestämmer vilka regler de vill ska införas eller kanske tas bort. 
 
Ombud
Medlemmarna bestämmer genom att från sin klubb skicka "ombud". Beroende på antal medlemmar som klubben har får klubben skicka ett visst antal ombud (fler medlemmar - fler ombud). Ombuden ska föra klubbens talan på årsstämman, alltså prata för vad klubbens medlemmar vill. På så sätt är det alltså medlemmarna som faktiskt bestämmer. 
 
  Stämman på Gotland 2013.
Foto: Linnea Cedstedt
 
Årets eldsjäl
Har ni någon i klubben eller någon annan som du tycker gör ett extra bra jobb inom kaninhoppningen? Kanske är det en person som alltid är först på plats på alla tävlingar, eller en person som alltid bidrar till en bra stämning. Ja helt enkelt en person som du tycker förtjänar lite extra uppmuntran och någt för allt slit han eller hon lägger ner? Då kan du nominera denna person till "årets eldsjäl".
 
Under årsstämman delas pris ut till årets eldsjäl. 
 
Prisutdelningar
Inom SKHRF kan man under året tävla om titeln "Årets vinstrikaste ekipage". Vinnaren får pris som delas ut under årsstämman.
Även vinnaren i Sveland Cup (förbundets största sponsor) får pris på årsstämman i form av en betald försäkring hos Sveland under ett års tid. 
 
 
Text: Sandra Magnusson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback