bloglovin

Ny? Börja här!

Det finns väldigt många olika artiklar här på Kaninmagazinet och mycket att hålla reda på, svårt att veta vart man ska börja som nybörjare.
Här listar vi upp dem viktigaste artiklarna att läsa först och främst:
 
  • Grundkurs, här kan du läsa om allting som är bra att veta inför kaninköpet, sammanfattat --> Klicka här
  • Innan du köper kanin, läs det ->här<- och kolla sedan checklistan ->Här<-
  • Kaninhoppning, rolig aktivering för både ägare och kanin. ->Här<- hittar du information om kaninhoppning och ->här<-  hur du börjar.
  • Utställning, i denna artikeln hittar du kortfattat allt du behöver veta för att börja ställa ut en kanin. -> Klicka här
  • Avel, lite smått om vad du behöver veta och tänka på innan du avlar på dina kaniner. -> Klicka här
  • ->Här<- hittar du en kortfattad PDF om skötsel, beteende, inför köpet osv som kan användas både av uppfödare och som privat bruk.
 
På vår hemsida finner du många olika kategorier till vänster. Det går även att söka på hemsidan, längst upp i högra spalten finns en sökfunktion (Ctrl+f funkar också).
Lite längre ned i högra spalten finns en frågelåda, där du kan ställa frågor om kaniner, vi svarar så ofta vi kan.
Hoppas du finner det du behöver! Om inte, maila kaninmagazinet@hotmail.com och lämna förslag på artikeln du saknar.
 
 
MVH
Kaninmagazinet


Kommentarer
Postat av: Marcus

Namn: Stampe
kön: Hona
Ras: Dvärgvädur
Färg: svart och vit
Ålder: 2013 juni
Personlighet: snäll, lugn och nyfiken
Bor: inomhus
Finns i: Borås
Övrigt:Har inte härstamningsbevis, kommer bra överens med katter
kontakt: marcus.w.1987@hotmail.se (Skickam nummer så slår jag en pling).

Säljer kaninen tillsammans med bur och tillbehör som vattenflaska, matskål och litet hus.Buren är lite skadad med nog och väl funktionsduglig för kaninen, alla tillbehör till buren är i bra skicka.

Total pris med kanin + buren med tillbehör blir 700kr. Hämtas i Borås.


Svar: Annnser skickas till kaninmagazinet@hotmail.com och bifoga bild
Kanin Magazinet

2014-10-10 @ 11:08:50
URL: http://www.hagalidskaniner.se/26296008
Postat av: Lilla pojke

Hej hur vi kan köpa kaniner?vi vill såna kaniner att de växer inte tack

Svar: Hur menar du? Alla kaniner växer, precis som vilket djur som helst. Det finns raser som väger allt mellan 0,5 till 8 kg som vuxna när de vuxit färdigt. De minsta raserna kallas dvärgraser, där hittar du bland annat hermelinkaninen, dvärgschecken och dvärgväduren. Ni kan vända er till er lokala kaninavelsförening så kan de förmedla er till en uppfödare av dvärgraser.
Annars kan ni höra med t.ex. närmsta djurskyddsförening eller omplaceringshem ifall de har någon lämplig kanin. Det finns även sidor på Facebook där kaninfolk lägger upp annonser.

Vänliga hälsningar
Kaninmagazinet
Kanin Magazinet

2015-05-06 @ 09:59:28
Postat av: Lilla pojke

Snälla kan jag kontakta med er på telefonen?jag vill köpa flera kakiker och den kakiner som blir knte så stor nör de växer.

2015-05-08 @ 15:57:55
Postat av: Linda

Hej..våran kelsjuka kanin behöver ett nytt hem.en hona melerad ca 1.5 år.hon är jätte tam och älskar att bli kelad med.hon bor inne på höst vinter och varit ute i sommar.hon är väldigt rumsren.barnen har tyvärr tappat intresse,men jag hoppas det finns nån som jätte gärna vill ha en mysig kanin hemma.vi har haft den lös inne och instängd i bur på nätterna.alla tillbehör finns om man är intresserad 500:-.vill inte ha några pengar för kaninen,men vill att hon kommer till nån som har tid och är intresserad.mvh linda

2015-09-22 @ 21:48:19
Postat av: Julia

Hej! Jag har två kaniner, Kokos och Lille skutt. Och Kokos började dra i Lille Skutts morrhår och bita den under ögat,dock syns det inga märken. Kan det vara farligt? Ska vi visa åt veterinär? Tacksam för svar!

2015-12-26 @ 14:20:44
Postat av: leona

orolig, min lillasyrra blir arg ofta och skriker högt ev. gråter hon utnyttjar mamma och får hon inte som hon vill så blir hon arg och skriker i upp till 3 timmar i streck. vi har två kaniner som vi älskar jättemycket, men de blir helt galna när hon skriker så länge och så högt. jag blir orolig och ledsen såklart jag vill deras bästa men jag skulle inte klara av att lämna bort dem, vad ska jag göra?

Svar: Hej! Ta upp problemet med din mamma och se om ni kan hitta en bättre plats för kaninerna. Kanske utomhus? Lycka till!
Kaninmagazinet

2016-11-10 @ 21:33:29
Postat av: Filippa

Jag läser och läser över allt men det står bara massor av regler om ute kaniner! Jag vill bara veta hur många inne kaniner man behöver? Om man behöver 1 eller 2? Vill helst ha en kanin, men vet ej om man får bara ha en inne kanin? Eller om man måste ha 2... Snälla hjälp mig.

Svar: Hej! Du får lov att ha en kanin inomhus men de har nog trevligare om de är två stycken . Det beror helt på hur mycket utrymme som du kan ge dem inomhus.
Mvh Kaninmagazinet
Kaninmagazinet

2017-03-11 @ 21:12:31
Postat av: Anonym

Min kanin fick fem ungar. Men hon har ut dom ur håret och dagen efter så dog dom. Jag undrar om det är vanligt och i så fall varför och hur ska man göra så hon inte gör så

Svar: Hej! När honan blir stressad eller om hon bara är en dålig mamma så kan hon strunta i ungarna såhär. När de hamnar utanför boet så fryser de ihjäl ganska så fort tyvärr. Det framgår inte av texten om hon har en bolåda att bygga sitt bo i, det är svensk lag och förhindrar ungarna från att komma med ut. Men är det en dålig mamma så kan hon ändra ta ut ungarna ur boet och då borde hon inte användas i avel mer. Lycka till!
Kaninmagazinet

2017-04-28 @ 17:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback