bloglovin

Kaniner är bra för din hälsa

Kaninen är inte bara ett otroligt mysigt och trevligt husdjur som du kelar med utan den har även påverkan på din hälsa, ditt humör och vardag.
 
 
 • Kaniner gör dig avslappnad
  Hur mysigt är det inte när en kanin kommer och gosar in sig under din arm eller lägger sig bredvid dig? De flesta kaniner tycker om att gosa, de orkar inte ligga still i flera timmar men dem minutrerna dem ligger stilla och myser är en underbar känsla.

 
 
 • Kaniner håller dig aktiv
  Dem behöver saker att underhålla sig med, för att tillexempel undvika gallerbitning. Du som ägare måste se till att det finns saker att göra i buren när du inte är där. Ibland räcker det inte bara med ett hus och lite pinnar. Låt fantasin flöda och kom på egna leksaker (kika under vår pyssel kategori för att hitta inspiration).
  Kaniner behöver även aktiveras utanför buren. Att gå promenader i sele då och då är mycket populärt och nödvändigt. Promenader i skogen där kaninen får skutta i uppförs och nedförsbackar är bra för kondition och muskulatur.
  Kaninhoppning är även en bra sport som håller både kanin och matte aktiv.

 
 
 • Kaniner får dig att skratta
  Roliga miner, glädjeskutt, bus och andra knasigheter kaniner hittar på kommer få sig att både le och skratta flera gånger.
 
 
 • Kaniner lär dig saker
  Genom att dag ut och dag in umgås med kaniner kommer du att studera deras beteende. Du lär dig mycket om dem, hur dem fungerar och vad deras kroppsspråk säger, till exempel.

 • Kaniner är precis som familjemedlemmar
  Dem blir vad man gör dem till. Om man låter dem sitta i en liten bur hela dagarna eller har dem frigående eller spenderar mycket tid med dem märker man otroligt stor skillnad på kaninens karaktär. När du väl har en riktigt go kanin kommer du aldrig kunna vara utan. De har inte bara stora öron, utan även stora hjärtan.

 • Kaniner håller koll på tiden
  Går du upp vid en viss tid på veckodagarna för att till exempel jobba eller gå till skolan och ger kaninerna mat innan? Ja, då kan du räkna med att dem vill ha mat samma tid på helgerna. Det drabbar mest dem som har kaninerna inomhus.

 • Kaniner lär dig deras språk
  Det är alltid bra att lära sig nya språk, speciellt för ditt sinne. De knuffar dig, tigger mat, och grymtar när dem blir lite irriterade. Dem visar ofta vad dem känner och hur dem mår. Men kom ihåg att kaniner är experter på att dölja smärta för att inte visa sig svaga inför rovdjur.

 
 • Kaniner kommer vara dina bästa vänner
  Det är alltid bra med en bästa vän. Även om dem inte säger så mycket så kan man förstå dem och dem dig, på sitt vis.

 
Text och foto: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2014

Kommentarer
Postat av: Lina Strindlund

Åh, vad fint! <3

2014-03-17 @ 20:20:02
URL: http://linaochlovis.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback