bloglovin

Skogsäventyr

Skogen är en utav de mest naturliga platserna för din kanin. Här kan den skutta runt i både högt o lågt gräs, beroende på årstid. Hoppa upp på stenar, stockar, kullar och spana. Gräva, slita upp rötter, som dessutom är otroligt smaskiga och nyttiga.
Att ta med sin kanin ut i skogen är bra för såväl kropp och psyke. Dels får den röra sig i terräng och verkligen fokusera på vart den sätter tassarna, samtidigt som den får utlopp för många av de naturliga beteendena. Att klättra i backar bygger muskler och att ta in alla nya dofter och intryck stimulerar hjärnan. Finns det någon mer ultimat motionstyp?

 
Text & bild: Linda Gustavsson © Kaninmagazinet 2014

Kommentarer
Postat av: Pau

Vad roligt de ser ut!
Jag har funderat länge på att ta ut mina kaniner i gräset men en gång så fick min ena kanin ett barr i ena tassen. Jag såg en blodfläck och letade igenom kanintassarna men hittade inget (jag letade inte bara igenom hans tassar utan även den andras tassar). En dag senare hittade jag barret och fick ta ut barret medans min kanin gnällde väldigt högt, stackarn (jag tvättade sen också). Sen dess är jag super rädd att någon av kaninerna ska få barrar i tassarna så innan mina kaniner kommer ut få gräsmattan krattar jag undan lite barr.

2014-02-13 @ 20:14:46
URL: http://pauan.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

Hej!

Jag har två stycken holländska kaniner på ca 3 och en halv månad och jag vill gärna träna dem att gå i sele. Jag har köpt två selar och har provat att sätta på selen på en av kaninerna, men han uppförde sig väldigt konstigt... jag vet inte om det var för att han var ovan, eller om selen satt konstigt/för hårt, så jag undrade hur hårt selen ska sitta/hur den ska sitta?

2015-10-10 @ 15:12:29
Postat av: Anonym

Hej!

Jag läste er artikel om selar (kunde inte kommentera på den, så jag fick göra det här) och undrade bara vad ni menar med att de tre sorterna är de enda godkända selarna? För det finns ju andra selar t.ex "nätselar" (vet inte om de heter så), sådana som ser lite ut som små västar till kaninen. Får man inte använda sådana?

Tacksam för svar!

P.S jättebra hemsida!

2015-10-17 @ 22:52:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback