bloglovin

Bygga papphus

På många utländska sidor kan man se färdigbyggda papphus som kan köpas från deras djuraffärer. I Sverige har vi inga affärer som säljer sådana hus, men ska detta hindra oss från att ha papphus till våra kaniner? Nej!
 
För att bygga denna typen av papphus behöver du:
- X st papplådor av typen Pappis från IKEA (antal beror på hur stort hus du vill göra, jag hade 7st)
- Kaninvänligt snöre
- Kniv
- Ev en rund mall till öppningar
 
 
 
Börja med att komma fram till hur du vill att huset ska se ut. Här finns det oändligt många varianter! Jag valde att skapa en lång gång underst och sedan ett litet hus ovan på. Andra har gjort mer komplicerade och bredare hus.
 
Nu är det dags att börja sätta ihop lådorna. Börja med att göra hål i sidorna som ska sitta ihop så att kaninen kan skutta igenom, detta görs med kniv. Be gärna om hjälp, det kan vara klurigt! För att bygget ska vara säkert är det viktigt att lådorna sitter ihop ordentligt, därför ska du binda ihop lådorna. Gör små hål i lådornas sidor, trä tråden igenom båda lådorna och knyt sedan ihop dem hårt (Se bild nedan). Vill du så gör du detta i alla fyra hörnen, men det kan räcka med två.
 
 
Det är lite meckigt att få ihop dem, speciellt med kortsidorna. När jag skulle göra hål i en kortsida som har massor av lager så knöt jag en extra gång bara för att hålla ihop lagren medan jag fäste den i en annan låda.
 
När du har knutit ihop dina lådor som du vill ha dem så får du se till att göra hål så att kaninerna kan komma in och ut ur sin leksak. Till detta använde jag en lamskärm som mall för att hålen skulle bli runda, men detta är absolut inget måste. Sedan är det bara att sätta fram den nya leksaken till kaninerna.
 
 
Lycka till med byggandet!
 
 
 
Text och foto: Emma Almquist

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack så mycket för tipset!

2014-03-22 @ 11:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback