bloglovin

Hemmagjord carefresh

Carefresh är ett allergivänligt strömaterial som är mjuk för tassarna, vi ska försöka oss på att göra ett liknande material hemma, med hjälp av toalettpapper och vatten.
 
 
Du behöver:
toalettpapper, så mycket du vill.
hink/bunke, låda
ev sil
vatten
Gärna en vän som hjälper dig - beroende på hur mycket du gör
 
 
Fyll en hink eller bunke med varmt vatten. Rulla av toalettpappret från rullen, eller blöt ner hela rullen under kranen för att snabbare få bort allt papper. Samla allt papper hinken/bunken. Se till att allt blir blött och knåda runt med händerna. Låt stå ett par minuter och sedan börjar du röra runt och knåda det blöta pappret med händerna. Det ska bli som en gröt.

 
 
 
 
Beroende på hur mycket papper du haft i kan du hälla ut vattnet med hjälp av en sil och kvar finns det blöta pappret. Eller så tar ju allt eftersom ur hinken. Nu ska du krama vattnet ur pappret.

 
Ta fram en torr bunke eller låda och börja sedan smula sönder det blöta pappret i små bitar.  
 
 
 
Detta är det jobbigaste momentet så var gärna ett par kompisar som gör detta tillsammans. Åtta toalettrullar tar ungefär en timme att göra.
 
 
 
Torkningen beror på hur mycket du gör, en rulle tar ca ett dygn. Sprid ut det glest på torkning. Vill man att det ska torka snabbare kan man lägga det i ugnen på låg värme i några minuter, det torkar fort så ha koll! Det går även att ha det i ett torkskåp eller låta det stå ute i solen. 
 
 
Vill man ha det ännu mjukare kan man göra om proceduren ett par gånger, det blir mjukare ju mer man blöter upp det. 

Detta kan man använda som strö i hela buren eller bara i toaletten. För att använda detta i hela buren krävs det många toalettrullar, upp emot 20 stycken beroende på hur stor bur man har. För att ha till en omgång till kaninens toalett krävs ungefär 4-5 toalettrullar beroende på storlek.
 
 
Detta strö kan användas till andra gnagardjur.
 
 
Torkat och klart
 
 
 
Text och Foto: Nathalie Månsén © Kaninmagazinet 2014

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback