bloglovin

Solskydd i hagen

Kaniner är väldigt värmekänsliga vilket kan ställa till problem i samband med att vi vill ha dem ute i hägn eller hage. Det finns många sätt att lösa problemet med att ge kaniner skugga och svalka alla tider på dygnet, här kommer några. Tänk på att alltid ha vatten tillgängligt! Läs mer om värmeslag här.
 
Tält
 
 Foto: Linda Gustavsson
 
Du behöver egentligen bara två kompostgaller, en presenning/matta/liknande, något att fästa saker med ( tex buntband) och lite tältpinnar för att skapa ett litet skuggtält till dina kaniner. Billigt och enkelt!
 
Sätt ihop dina kompostgaller och täck dem med "tygbiten" du valt. Fäst skyddet vid kompostgallret och se till kompostgallren är ordentligt förankrade i marken.
 
 
 
Hus och inredning
Självklart kan man också bygga lite mer advancerade hus till sina kaniner eller inreda med olika saker som ger skugga. Här kommer lite exempel:
 
Foto: Katarina Vallbo
 
Foto: Emma Almquist
 
 
 Foto: Linda Gustavsson
 
Foto: Linda Gustavsson
 
Strategisk placering av hagen
Hur mycket man än bygger skuggställen kommer det ändå bli väldigt varmt under de varmaste soldagarna. Då är det allra bästa om man har placerat sin/sina hagar på ställen där träd eller hus tar solen innan den når hagen. Solen hålls då på avstånd från kaninerna och hagen värms inte upp lika mycket.
 
Foto: Katarina Vallbo
 
Foto: Linda Gustavsson
 
Hoppas vi har kunnat inspirera dig till några bra lösningar inför sommaren. Det är väldigt viktigt att dina kaniner hålls svala annars kan de snabbt bli sjuka. Förutom skugga är det även bra att lägga in stenar i skuggan som håller sig svala eller så kan man vattna lite i skuggan så att jorden blir sval och fuktig.
 
 
Text: Emma Almquist © Kaninmagazinet 2015

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag använder ofta gamla lakan som skuggskydd. Är det riktigt varmt försöker jag hålla dem fuktiga för att hålla det svalt under dem. Har använt kakan både på komposttält men även över stor del av hagen (beroende på hagens och lakanets storlek). Har även byggt hagar runt små granar/tallar och andra buskar.

2015-04-13 @ 18:42:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback