bloglovin

Intervju: Moa och Exempel

Namn: Moa Näslund
Ålder: 14 år
Bor: Sollefteå
Blogg: http://McBabba.blogg.se
 
 


Hur kom du i kontakt med kaniner, hur började kaninintresset? Sen jag har varit liten har jag alltid älskat djur, från hamster till häst. Men jag är pälsallergiker, så jag fick nöja mig med fiskar. Men när vi sålde dem, så ville jag ha något annat djur, man kunde ha ute. Så då blev det kanin.
 

När fick du din första kanin? Berätta om det! Jag fick min första kanin 12 Juni 2011. Min morbror hade kaninuppfödning, och eftersom jag skulle få en kanin fick jag en därifrån. Min morbror visade mig boxen med hanarna, då jag ville ha en hane. Det var 5st små söta kaninungar, 3 svarta och 2 zobelsiameser. Det var en speciell, han var vit och hade brun nos, han kom fram först. Han var minst, mest social och underbart söt. Jag valde honom. Jag gick in och kollade i en ordbok efter namn, tillslut blev det Exempel.


Hur många kaniner har du idag? Jag har en Dvärgvädurs hane som heter Exempel
 

Berätta om din nuvarande kanin: Exempel är en liten hane på 1år. Han är en duktig hoppare, framåt och väldigt gosig. Han är min egna lilla pussgris också! 


Hur bor dina kaniner och hur ser deras matschema ut?  Exempel bor i en stor bur, med "hus", sitthylla och stor plats att hoppa omkring i. Jag ger honom Granngårdens Pellets, det var det jag fick av min morbror, så Exempel är van vid det.
 

Hur tänkte du när du inredde buren? Jag tänkte på att det skulle vara.. mysigt. Och att han hade en mathörna osv.
 
 


Håller du på med hoppning eller utställning? Hoppning. Det är jättekul, det tycker både jag och Exempel. Han har verkligen blivit mer säker på det, och springer fram till hindret. Han är duktig på att hoppa högt också, han har klarat 60cm.


Hur mycket tid per dag ägnar du åt din/dina kaniner? Minst 2-3 timmar. 


Berätta om en typisk kanindag: Går ut och ger honom nytt vatten, tar ut honom ungefär 1-2timmar, om han inte vill in i buren innan, då ställer han sig på baktassarna och försöker sedan hoppa upp i buren. Sedan brukar han få vila lite, tills jag går ut till honom igen, myser, tränar hoppning ibland, absolut inte varje dag. Han brukar också få komma ut mer, om det inte spöregnar.


Föredrar du inne eller utekanin? Ute och inne, tycker egentligen inte att det spelar så stor roll.
 

Vad har du för framtidsplaner med din/dina kaniner? Försöka lära honom mer tricks.


Vad gör du för att aktivera din kanin? Tränar hoppning eller tricks.


Vilken är din favoritras/Färg/teckning och varför? Min favoritras är nog Dvärgvädur, då jag tycker de är så otroligt mysiga och söta! 
Teckning är nog Gul/svart Japantecknad eller Wienertecknad, jag vet inte varför, men tycker de är fina.
 
 
 

Vad har du mer för intressen förutom kaniner? Att fota, älskar att fota! Tur att jag har en liten fotomodell till kanin. :3
 

Berätta om ditt bästa kaninminne: Det var nog då jag, min kompis Liza och hennes kaniner Alice och Laila var och hade fotodag. ^^