bloglovin

Hur du lyfter och bär din kanin

Det är viktigt att du bär din kanin på rätt sätt - både av säkerhetsskäl och för att det ska bli bekvämt för kaninen. Kaniner har känsliga kroppar och kan lätt få skador om man håller i dem fel eller om de lyckas sprattla sig loss. Vissa kaniner har inga som helst problem med att man lyfter och bär omkring med dem, andra gillar det inte alls. Vi går genom de enklaste tipsen.


 
Lyft upp din kanin genom att sätta en hand på/under kaninens rumpa och den andra handen på övre delen av magen. Håll stadigt, men inte hårt. Håll gärna kaninen mot ditt bröst för extra stöd och trygghet. 
 
 
Många kaniner uppskattar att kunna se sig omkring när du håller i eller går omkring med den. Det kan den göra om du håller den på detta vis samtidigt som den vilar stadigt i din famn. Risken att den ska sprattla sig loss är relativt liten när man väl fått ett stadigt tag. 
 
 
Att hålla kaninen, med dennes mage tätt mot kroppen/bröstet ger trygghet, något som är viktigt när du bär omkring med den. Ditt huvud får även en viss kontakt med kaninens huvud.Håll en hand på rumpan och en på ryggen.  Var försiktig om kaninen är lite nervig så att den inte får för sig att hoppa upp (eller över!) axeln. 
 
 
Har man en rädd/sprallig kanin eller en kanin man ännu inte känner så bra - så passar det alldeles utmärkt att mysa och pyssla med den i knäet. Bekvämt och inte långt till marken om den skulle försöka smita iväg. 
 
 
Text & bild: Fanny Arvendal © Kaninmagazinet 2015
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback