bloglovin

Persiljeglass

Varma dagar kan det vara gott för kaninerna att få i sig lite glass. Men vanlig människo-glass är inte alls bra för dem, så kaninmagazinet har slängt ihop ett recept på persiljeglass, speciellt för kaninerna!
 
 
 
Börja med att skölja och finhacka färsk persilja. Tryck ner persiljan i isformar och häll försiktigt på vatten så att det syns på ytan. Tack vare vattnet håller persiljan ihop när den blir fryst.
 
 
 
 
Sätt formen i frysen och vänta tills vattnet blivit till is. Det kan ta ett bra tag! Tryck därefter ut din glass ur formarna och spara i en låda. 
 
 
Ge inte kaninerna för mycket av denna godisen eftersom att den är väldigt kall. Dock är den väldigt nyttig! Vissa kaniner vill att isen ska ha smät lite innan de äter, men det gör inget eftersom glassen ändå är kall och full av vätska!
 
 
 
 
Text och foto: Emma Almquist © Kaninmagazinet 2015

Kommentarer
Postat av: Johanna

Väldigt viktigt att inte ge för mycket av frusen mat/godis då frysskador i magen kan vara riktigt allvarliga och skadliga (dock är det väl större risk för glupska hundar som gärna sväljer saker hela). Men något att ha i baktanken (och kanske inte göra kaninens absoluta favoritgodis till glass.

2015-01-19 @ 11:15:04
Postat av: vican

Behändigt när det är varmt ute på sommaren!

2015-01-19 @ 18:13:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback